Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas album uke 6: Safariari
Ukas album blir pent og pyntelig lagt på bordet av en norsk debutant som kaller seg Safariari som lekende lett føyer seg inn på dansegulvet av glimrende elektronika-plater fra Norge de siste månedene med ”Zebra Knights”.

Det går bare en vei. Norske artister triller frem den ene fine elektronika-platen etter den andre. Sånn helt ut fra intet, eller egentlig helt ut av Japan, kommer Safariari som egentlig heter Jon Kristian Furuheim. Og han kommer til en elv av gode kritikker for sin blanding av pop, rock og house på en plate som egentlig skulle vært ute i midten av september.

- Skiven skulle egentlig komme i september under tittelen ”Save New York” med bilde av Manhattan skyline med Twin Towers på coveret. Men så kom jo tragedien, og da platen kom i midten av september merket vi kjapt at en del folk reagerte negativt på tittel og cover…

Digger Japan

Safariari er noe så uvanlig som en nordmann som har studert i Sapporo, Japan der han ikke har hoppet på ski, men der han har laget fin musikk på små maskiner. Og den japanske fascinasjonen går det an å høre i musikken hans.

- Det gjør det kanskje. Jeg har hørt en del på japanske artister. Kanskje spesiellt på Cornelius som jobber litt med forskjellige stiler sånn som meg. Så det er nok en sammenheng mellom Japan og musikken min.
Ikke lett å spille gitar når du knipser.

Gammel rocker

Safariari har i norske medier blitt betegnet som en mellomting mellom Cornelius og Röyksopp. Kanskje fordi han har pop-apellen til sistnevnte og blandingstrangen til japaneren. Rå gitarer dukker opp i tide. Men ikke i utide. Sånn er det når man starter å spille i rockeband i 12-årsalderen.

- Det blir sånn at når du sitter hjemme og jobber for deg selv så kan du gjøre det du har lyst til, og bruke de influensene du vil. Da blir det gjerne en lett blanding av mye tøys…

Spiser gjerne en glassmanet

Av andre trivia-elementer til pubsnakket kan det legges til at Safariari av og til spiller live med norske Remington Super 60, at platen ”Zebra Knights” er oppkalt etter et dataspill fra 80-tallet og at platen slippes i resten av Europa i mars. Og så har han spist glassmanet i Japan. Visste du det? Nei det visste du ikke. Men nå gjør du det. Ganske ekkelt. Men platen er fin.

Av Totto Mjelde, Kaliber
Tilrettelagt for nett av Amund Simensen, Upunkt


Publisert 05.02.2002 12:58 - Oppdatert 05.02.2002 13:01


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no