NRK Meny
Replikk

SVs problem

Audun Lysbakkens forsøk på politikk heller mot det komiske.

Audun Lysbakken

Audun Lysbakken stilte Siv Jensen et ja eller nei-spørsmål. Her kan du lese svaret.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

SVs problemer i norsk politikk er tydelige. Audun Lysbakkens forsøk på å spille en politisk rolle heller til komikken når han på NRK Ytring ber Frp svare på om det finnes menneskeskapte klimaendringer.

La meg takke Lysbakken for å få anledningen til å fortelle om FrPs klimapolitikk. Den er jeg nemlig stolt av.

SE KLIPP FRA «AKTUELT»: Siv Jensen får ja eller nei-spørsmålet tre ganger

Saklig og gjennomførbar

Mens de såkalte miljøpolitikerne i SV er mest opptatt av å innføre nye restriksjoner, forbud og avgifter, vil Frp føre en saklig og gjennomførbar klimapolitikk. Reduksjon av skadelige utslipp må være globalt innrettet. Målet må være å kutte utslipp der effekten er størst, enten det er i Norge eller Kina. Norge har i dag en av verdens mest miljøvennlige industrier, det skal vi være stolte av. Hver dag bidrar norsk gassvirksomhet til å spare det globale miljøet for skadelige utslipp.

Mens de såkalte miljøpolitikerne i SV er mest opptatt av å innføre nye restriksjoner, forbud og avgifter, vil FrP føre en saklig og gjennomførbar klimapolitikk.

Siv Jensen, Fremskrittspartiet

Samtidig må vi legge til rette for at folk flest kan gjøre miljøvennlige valg.

Det skjer ikke gjennom eksempelvis SVs ønske om økte avgifter på bensin, men med lavere avgifter på moderne miljøvennlige biler.

FØLG DEBATTEN: @NRKYtring på Twitter

Tilbake til spørsmålet

Tilbake til Lysbakkens spørsmål, finnes det menneskeskapte klimaendringer?

Vel, det svarte FrPs klimapolitiske talsmann Per-Willy Amundsen på allerede i februar. Vel å merke til miljøvernminister Bård Vegar Solhjell. Siden dere åpenbart ikke snakker så godt sammen, Lysbakken, så finner du linken her.