Hopp til innhold

Se Ytring TV her

Politisk dressur er temaet og stilen er inspirert av kjøkkenfesten når NRK Ytring nå lager nett-TV.

Ytring TV inviterer til debatt om PR-rådgiverne og politisk dressur. Med programleder Sigrid Sollund som ordstyrer, byr Ytring TV på debatt.

SE HELE SENDINGEN FRA YTRING-TV HER: PR-rådgivere og politisk dressur.

Torsdag kl.19.30 streames livesendingen av Ytring TV på Ytrings forside. Med programleder Sigrid Sollund som ordstyrer, skal Ytring TV by på debatt. Sollund får her en litt annen rolle enn hun har til vanlig, som programleder i Politisk kvarter på P2. Hun har i år også vært ansvarlig for NRKs partilederutspørringer under valgkampen.

- Nå har jeg vært en slags streng heks i partilederutspørringene. Det blir gøy å gjøre noe annet og bruke andre sider av meg selv i et program som er litt løsere i formen, sier hun.

«Kjøkkenfestsamtalen» har vært brukt som en slags mal i arbeidet med sendingen.

- Kjøkkenfesten er der seriøs debatt blir gøy, en arena der folk ofte er på sitt mest engasjerte. Det er rom for å være smart, morsom og uforutsigbar, samtidig som man ikke slipper unna med de helt enkle svarene, sier Espen A. Eik, fungerende redaktør for NRK Ytring.

SE ÅPNINGSVIGNETTEN PÅ YTRINGS FACEBOOKSIDER

Naturlig utvikling

NRK Ytring ble etablert i august i fjor. Å lage nett-TV er en naturlig videreutvikling av Ytring-konseptet, mener Eik.

Det er rom for å være smart, morsom og uforutsigbar, samtidig som man ikke slipper unna med de helt enkle svarene.

Espen A. Eik

- Ytring er en eksperimenterende redaksjon som stadig ønsker å prøve nye plattformer for debatt. Vi har allerede jobbet med å utvide debattilbudet på nett i forbindelse med sendinger av for eksempel Debatten og Dagsnytt 18, med chat og twitterfeeder, et opplegg som nå videreføres under NRKs valgsendinger. Med Ytring TV forsøker vi selv å ta regien også på TV-innholdet.

LES OGSÅ: Dette er gjestene i Ytring TV

Politisk dressur

«Politisk dressur» er har vært arbeidstittelen for sendingen. «Hvem bestemmer i kulissene i norsk politikk? Hva er det som styrer det politikerne snakker om og hvordan de snakker om det?», er spørsmål som skal debatteres.

- Dette er aktuelle tema sånn helt i slutten av en valgkamp, og funker også som et slags meta-tema for Ytring - hva annet enn engasjement ligger bak kronikkene og meningene vi formidler? Eller: Hvordan ser engasjementet ut etter å ha vært gjennom partienes kommunikasjonsapparat?, sier Eik.

Nå har vi sett flere stunts i valgkampen og hørt politikere fra flere partier hamre inn sitt budskap igjen og igjen. Men hvor fritt står egentlig politikerne? Det blir interessant å gå i dybden på dette

Sigrid Sollund

Sollund gleder seg til å angripe det politiske stoffet på nye måter.

- Nå har vi sett flere stunts i valgkampen og hørt politikere fra flere partier hamre inn sitt budskap igjen og igjen. Nå spør vi hvor fritt den gjengse partipolitiker egentlig står til å fremme egne meninger, sier Sollund.

FØLG DEBATTEN: Ytring på Twitter

Interaktivt

- Vi kommer til å by på interessante mennesker og debatt med en litt annen vri enn hva folk er vant til fra Dagsnytt 18 og Politisk kvarter. Og så blir det interaktivt! Vi kommer til å dra inn stemmer fra sosiale medier og håper at diskusjonen fortsetter der.

På nrk.no/ytring kan seere, parallelt med sendingen, chatte med Nils Petter Strømmen, styreleder for Norsk kommunikasjonsforening og seniorkonsulent i TNS Gallup. Twittermeldinger merket med #YtringTV vil også bli vist her, og spørsmål fra seerne til gjestene kan også bli fanget opp via samme hashtag på Twitter.

SE OGSÅ: Brennpunkt om PR-bransjen: Halv makt i denne sal