NRK Meny
Replikk

Nei, vold ekke kult!

Selv om jeg har prøvd å vise min støtte til en voldsdømt rapper som menneske, støtter jeg selvfølgelig ikke handlingene hans.

Valg 2015

'Dere skal vite at når jeg jobber med den gjeldende rapperen er det fordi jeg mener at å jobbe med ham og å være en positiv rollemodell, er den beste måten å prøve å rehabilitere ham mens han er i fengsel', skriver Leo Ajkic.

Foto: Julia Marie Naglestad / Julia Marie Naglestad/NRK

I lys av hendelsene rundt en av artistene i NMG/G-Huset, skjønner jeg at det stilles spørsmål rundt rollene jeg har som NRK-programleder og i NMG/G-Huset.

Jeg ser også at en del av mine poster i sosiale medier har vært ubetenksomme og har såret mennesker. Dette beklager jeg sterkt og jeg skulle gjerne hatt det ugjort.

I en kronikk på NRK Ytring er Aslak Syversen Waage er bekymret for den vanskelige dobbeltrollen han mener jeg har. Det vanskelige med disse rollene har blitt forsterket gjennom medias omtale av meg de siste dagene. Men forskjellen mellom å være programleder i ærverdige NRK, og record executive i NMG/G-huset er ikke så stor som Aslak ser ut til å tro.

Ansvar som forbilde

I NRK har jeg fått unike muligheter til å bruke mine talenter og ressurser til å fortelle historier om mennesker som er utstøtt i en givende jobb mange mener jeg er dyktig i. Jeg har fått god støtte og mange gode råd fra dyktige sjefer og kollegaer.

En del av mine poster i sosiale medier har vært ubetenksomme og har såret mennesker.

Leo Ajkic

I NMG/G-Huset er rollen min annerledes. Der er det jeg som har mentorrollen overfor våre talenter. Vi er ikke en gangstergjeng, men et fellesskap av unge talentfulle mennesker, som Store P, som ikke engang banner på platen sin, og Lars Vaular, som er både svigermors drøm og rapper. Vi blir hele tiden kontaktet av rappere som vil samarbeide med oss, og vi ble altså tipset om denne unge rapperen som nå er dømt for vold.

I ham så jeg en ung og talentfull mann, som hadde gjort noen uhyrlige handlinger. Jeg ønsket å bruke mine erfaringer fra da jeg var ung og selv fikk mange gode råd, og det jeg ser er mitt ansvar som forbilde; til å gi råd til ham. Noen råd har han fulgt, andre dessverre ikke.

Jeg støtter ikke vold

Men selv om jeg har prøvd å vise min støtte til ham som menneske, støtter jeg selvfølgelig ikke handlingene hans. Det gjør vondt for meg å lese at moren til et av voldsofrene har blitt såret av mitt bilde på Instagram.

Når jeg jobber med den gjeldende rapperen, så er det absolutt ikke fordi jeg støtter vold.

Jeg vil beklage på det sterkeste til henne og alle andre at jeg har såret.

Dere skal vite at når jeg jobber med den gjeldende rapperen, så er det absolutt ikke fordi jeg støtter vold, men fordi jeg mener at å jobbe med ham og å være en positiv rollemodell, er den beste måten å prøve å rehabilitere ham mens han er i fengsel.

Jeg håper han i framtiden skal bruke sin energi på å lage fantastisk rapmusikk, men først må han selvsagt sone sin rettferdige straff.