Replikk

La oss hylle det vanlige!

Jeg hyller det som i dag blir kalt kjedelig. Jeg hyller det som kalles politisk korrekt. Vi trenger flere som Ulrikke Falch.

Kroppspress

Unge jenter strever etter å være tynne, samtidig som de skal ha store pupper og stor rumpe, skriver kronikkforfatteren.

Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix

Ulrikke Falch er helt vanlig, som oss andre. Jeg mener ikke vi skal hysje ned de som er annerledes, eller de som velger å gjøre noe annet enn det jeg velger å gjøre. Men vi har for lite av det vanlige.

LES OGSÅ: Ulrikke Falchs kronikk Bloggpris, nei takk!

LES OGSÅ: Sophie Elises svar Jeg føler meg angrepet og fratatt retten til å mene

Pris til de plastisk-opererte

Sophie Elise er spennende, fordi hun har gjort og gjør ting vanlige mennesker i ung alder ikke har mulighet til å gjøre. Hun opererer seg til det hun synes er fint, og det er helt greit. Problemet er at de fleste av dem vi kaller influencere, gjør dette.

Flesteparten av dem som er nominert til årets Vixen Influencer Awards, er kvinner og menn som har operert og fikset på utseendet sitt, til det de mener er perfekt. Unge jenter strever etter å være tynne, samtidig som de skal ha store pupper og stor rumpe. De skal ha hvite tenner, langt hår, store lepper og usannsynlig lange øyevipper.

Tynne samtidig som de skal ha store pupper og stor rumpe.

Å ha alt dette koster. Bloggere kan gjøre alt dette fordi de sponses i hytt og vær. Trenger vi det? Nei. Vi trenger influencere som bare er helt vanlige.

Et liv langt fra dem hun snakker til

Sophie Elise skriver at det kreves veldig mye av henne for å bli tatt seriøst. Det er i så fall synd. Men det er forståelig. Hun lever et liv langt fra dem hun snakker til. Det gjelder flere. Se bare på Jonas Gahr Støre som skal representerer arbeiderklassen, en klasse mangemillionæren ikke er en del av. Det er klart at folk som ønsker å påvirke en gruppe mennesker en selv ikke tilhører, vil merke at det er vanskelig.

Ulrikke Falch vil påvirke de samme folkene som Sophie Elise, men bare på en annen måte. Ulrikke viser at det er fint å være naturlig. Hun velger å ikke dra på Vixen, og det synes jeg egentlig er kult. Hvorfor? Fordi hun ikke vil distansere seg fra dem hun representerer, oss vanlige mennesker som aldri kommer til å få noen pris, selv om vi også bidrar i ulike sammenhenger.

Å operere kjeven

Jeg kjenner meg ikke igjen i livene til Sophie Elise, Isabel Raad og Caroline Berg Eriksen. Kvinnene på bloggtoppen blir sett opp til av mange, og påvirker også mange. Da skal man være veldig forsiktig, det ligger et stort ansvar i dette. Selvfølgelig skal de få leve det livet de vil. Men, når Sophie Elise sier på TV at «ja, jeg skal operere kjeven min av helsemessige årsaker, men det er også mer estetisk fint med en «sånn» kjeve» så blir mange påvirket. Også jeg.

Badedrakten langt inni en operert rumpe.

Selv tok jeg meg selv i å kikke i speilet for å se hva slags kjeve jeg har. «Hva faen er det jeg driver med?», tenkte jeg. Da er det godt å gi inn på Instagram og se Piateed som har lagt ut et bilde av seg selv i badedrakt der hun verken holder inn magen eller har badedrakten langt inni en operert rumpe. Hun ser akkurat ut sånn som jeg ville sett ut i en badedrakt, og jeg tenker at «det der kan jeg også gå med».

Tre muffins på rappen

På samme måte er det godt å se Ulrikke Falch spise tre muffins på rappen, fordi jeg kunne finne på å gjøre det samme. Jeg orker ikke bare å lese om en «shake som skal gjøre deg tynn #SPONS».

Vi trenger influensere som bare er helt vanlige.

Det må da for faen kunne gå an å være influenser og bare være helt fuckings vanlig. Ikke noe fuzz, ikke noe «spennende» som en operasjon i måneden.

Jeg vil at det skal være mer plass til det vanlige, og samtidig plass til begge!

Følg debatten på Facebook og Twitter