Replikk

Ja, retorikk har betydning

Nei, Sylvi Listhaug snakker ikke ned folk på flukt!

Sylvi Listhaug

MENER FOLK FLEST ER TAKKNEMLIGE FOR MINISTEREN: kronikkforfatterne mener Høyre bør være stolte av politikken til Listhaug og at hun tør å stå oppreist i innvandringsdebatten.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Nicolai Øyen Langfeldt, leder i Oslo Unge Høyre og Tobias Strandskog, leder i Hordaland Unge Høyre, kommer i NRK Ytring med et innholdsløst angrep på Sylvi Listhaug. De påstår blant annet at Listhaug snakker ned folk på flukt. Det er ikke sant.

Det er vanskelig å oppfatte budskapet i Unge Høyre sin kritikk av Listhaug. Det de egentlig sier er; «bra jobba, men ikke vær så tydelig».

Listhaug sender nødvendige signaler

Langfeldt og Strandskog har rett i to ting: Det første er at retorikk på noen saksfelt også kan være politikk. For hvilke signaler vi sender ut i verden, betyr mye for antall asylsøkere til Norge. Derfor er det helt nødvendig at Listhaug sender signaler om at Norge fører en streng innvandringspolitikk.

Mens Sverige og Danmark til og med september i år har fått henholdsvis 22.300 og 6.200 asylsøkere, har Norge mottatt 2.500 – det laveste antallet siden 90-tallet. Relativt lave asylankomster til Norge handler både om innstramminger i innvandringspolitikken, og retorikk.

Nå sitter vi sammen i regjering, og vi bør være stolte av politikken til Listhaug og det at hun tør å stå oppreist i innvandringsdebatten.

Det andre Unge Høyre-medlemmene har rett i, er at det er forskjell på Høyres og FrPs innvandringspolitikk. Mens Frp har stått i front for en strengere innvandringspolitikk i mange tiår, har Høyre vært mer tilbakeholdne.

Nå sitter vi sammen i regjering, og vi bør være stolte av politikken til Listhaug og det at hun tør å stå oppreist i innvandringsdebatten. Det er merkverdig at Unge Høyre skryter av innvandringspolitikken til regjeringen, og samtidig kritiserer Listhaug for å være tydelig om politikken som vi begge støtter.

Tolker Sylvi i verste mening

Forfatterne av angrepet på innvandringsministeren tolker helt bevisst Sylvis utsagn i absolutt verste mening. Det er litt skuffende at ungdomspartiet til vår regjeringspartner velger å lese innvandringsministerens uttalelser slik fanden leser bibelen.

Unge Høyres fylkesledere i Oslo og Hordaland vet like godt som oss at Listhaugs utspill om at vi i Norge spiser svin, drikker alkohol og viser ansiktet, handler om at det må forventes at man kan håndtere svinekjøtt og alkohol i jobbsammenheng, og at man må vise ansiktet sitt på jobb.

De vet også godt at gullstol-utsagnet handler om at det forventes en betydelig egeninnsats fra den enkelte dersom vi skal lykkes med integreringen.

I utakt med folket

Vi mener at Unge Høyre, med dette angrepet på innvandringsministeren, er i utakt med folket. Dagbladet har hentet inn tall som viser at 55 prosent av befolkningen mener Listhaug gjør en god jobb.

Vi mener at folk flest er veldig takknemlige for at vi har en minister som endelig tør å ta innvandringsutfordringene på alvor, og som har fått kontroll på asylankomstene.

Vi mener at folk flest er veldig takknemlige for at vi har en minister som endelig tør å ta innvandringsutfordringene på alvor, og som har fått kontroll på asylankomstene. Vi er overbevist om at folk flest støtter en streng og rettferdig innvandringspolitikk, og en integreringspolitikk som setter krav til egeninnsats hos innvandrere for å tilpasse seg det norske samfunnet.

Frp og FpU kommer til å fortsette å si hva vi mener, og vi kommer til å fortsette å ta de tøffe debattene, selv om det innebærer at Unge Høyre blir støtt av det.

Følg debatten: Facebook og Twitter