Hopp til innhold
Replikk

Ensidig på NRK P2

For NRK holder det med én side av saken.

Helge Lurås, ingress

I anstendighetens navn burde NRK også slippe til oss, som blir omtalt i samme åndedrag som terrorister, skriver replikkforfatteren.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Det er fortsatt noen som hører på NRK P2 i Norge, og gjennom en av dem ble jeg gjort oppmerksom på at tidligere redaksjonssjef i Resett, Lars Akerhaug, den 5. juli hadde fått en times monolog til å legge ut om sin reise fra ytre voldsvenstre til ytre høyre og tilbake igjen.

Da han også omtalte min tidligere arbeidsgiver Resett og meg personlig i temmelig fordømmende ordelag, burde nok NRK rent presseetisk gitt et tilbud om samtidig imøtegåelse, men det skjedde altså ikke.

Akerhaug har gått hardt ut mot sin tidligere arbeidsgiver Resett og deres lesere. Her var det visst mange rasister og fordomsfulle folk, som han nå føler for å ta et selvransakende oppgjør med.

Istedenfor å nevne Breivik, kunne Akerhaug nevnt forfattere som Jordan Peterson og Douglas Murray.

Akerhaug sier at det er behovet for å provosere som har motivert ham. Og trolig behovet for oppmerksomhet. Han beskriver at starten på hans egen depresjon startet da kritikken mot Resett nesten tok slutt i 2020.

Om det er behovet for oppmerksomhet eller bare et forsøk på å bli «rehabilitert» som nå driver hans iver etter å kaste skitt etter tidligere kunder (lesere) og kollegaer, er vanskelig å si.

I et segment nevner Akerhaug meg som sin «tidligere sjef» hvis synd det har vært å bruke begrepet «kulturmarxisme» som en beskrivelse på en innflytelse i dagens samfunn. Dette er tøv, sier Akerhaug, som på grunn av sin fortid i Rødt og i Blitz mener seg å kunne alt om marxisme og kommunisme.

Han sier jeg dermed bruker samme begreper som Anders Behring Breivik. Å knytte meg til Breivik gjør nok Akerhaug igjen for å provosere og nettopp få omtale på NRK. Slik sett burde det kanskje forbigås i stillhet.

NRK burde nok rent presseetisk gitt et tilbud om samtidig imøtegåelse, men det skjedde altså ikke.

Men istedenfor å nevne Breivik, kunne Akerhaug nevnt forfattere som Jordan Peterson og Douglas Murray som andre som bruker begrepet og som klart identifiserer en arv etter Karl Marx og annen kommunistisk ideologi i vestlig akademia og institusjoner.

NRK finner det sikkert opportunt å slippe til en angrende synder fra høyresiden til å ta avstand fra sitt tidligere «grusomme» miljø, men i anstendighetens navn burde de også slippe til oss, som blir omtalt i samme åndedrag som terrorister.

Jeg ser frem til å bli invitert av P2 til å komme med en times uredigert monolog i samme programserie som Lars Akerhaug.

Den invitasjonen kommer selvfølgelig ikke. For NRK holder med én side av saken.

Lytt til radioinnslaget til Lars Akerhaug her: