NRK Meny
Normal

Dette er gjestene i Ytring TV

Gjestelisten til kveldens sending er klar. Du kan begynne å forberede egne spørsmål allerede nå.

Ytring-TV fra Mathallen

Ytring-TV-sendingen forberedes i Mathallen i Oslo. Direktesendingen starter kl.19.30.

Foto: Espen A. Eik / NRK

I kveld kan du se livesendingen med Ytring TV på NRKs debattsider nrk.no/ytring. Sigrid Sollund leder sendingen fra kl. 19.30. Samtidig vil Nils Petter Strømmen, styreleder for Norsk kommunikasjonsforening og seniorkonsulent i TNS Gallup, svare på spørsmål fra seerne.

Via tweets med hashtaggen #ytringtv kan du sende inn spørsmål til gjestene underveis.

Kveldens tema er politisk dressur og det økte antallet kommunikasjonsrådgivere i politikken. Sigrid Sollund skal få seks inviterte gjester til å diskutere konsekvensene av kommunikasjonsbransjens inntog i politikken, og hvorvidt rådgiverne legger føringer på de folkevalgte.

mimir

Gjest: Mimir Kristjansson, journalist i Klassekampen og tidligere leder i Rød Ungdom.

– Vi har valgt gjester som kan se denne problemstillingen fra ulike ståsted, sier Sollund.

FØLG DEBATTEN: @NRKytring på twitter

Gjestene er:

Mimir Kristjansson er politisk journalist i Klassekampen og tidligere politiker. Kristjansson var sentralstyremedlem i Rød Ungdom fra 2004 til 2006, og var sammen med Magnus Marsdal og Åsmund Sunde Valseth sentral i utviklingen av Rød Ungdoms strategi. Var leder i Rød Ungdom i perioden 2006 til 2008.

Beate Nossum jobber som seniorrådgiver i First House. Var kampanjerådgiver for Kristin Halvorsen (SV) under valgkampen i 2009. Har tidligere vært journalist i Dagsavisen, Dagbladet og NRK, samt politisk redaktør i Fædrelandsvennen. Hun ledet debatten “Hvilken kommunikasjonsstrategi vinner valget?” under Arendalsuka, og er for tiden engasjert av Idrettsforbundet for å hjelpe til med Ja til OL-kampanjen.

Heidi Nordby Lunde

Gjest: Blogger og stortingskandidat for Høyre, Heidi Nordby Lunde.

Foto: Håkon Mosvold Larsen

Henrik H. Langeland er forfatter. Fikk sitt gjennombrudd med romanen «Wonderboy» i 2003. Er nå aktuell med oppfølgeren «Fyrsten», hvor hovedpersonen Christian von der Hall har startet kommunikasjonsbyrå og fungerer som politisk rådgiver for Høyre før Stortingsvalget.

Ove Vanebo er jurist og Frp-politiker. Var formann i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) fra 2008 til 2012. Havnet i søkelyset etter facebookmeldingen «Ove A. Vanebo is fucking bored in the kommunestyremøte» under et kommunestyremøte i Øvre Eiker i 2007.

Heidi Nordby Lunde er blogger og Høyre-politiker. Er kjent som en frittalende blogger under pseudonymet VamPus, og har vært en profilert kommentator, samfunnsdebattant og skribent i ulike medier. Er nå stortingskandidat for Høyre.

Silje Lundberg er leder i Natur og Ungdom. Har valgt å stå utenfor partipolitikken. Har vært en tydelig stemme i debatten om oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

FØLG DEBATTEN: NRK Ytring på Facebook

Ytring-TV i Mathallen

Her skal gjestene sitte under Ytring-TV-sendingen fra Mathallen i Oslo.

Foto: Espen A. Eik / NRK