NRK Meny
Kronikk

Bivirkningene av en groovy kropp

Et fordummende skjønnhetspress får kvinner til å oppføre seg som forventet. Denne bieffekten sier de glossy plakatene deres ingenting om, skriver Ragna Hovig Ødegaardshaugen til undertøyskjeden Triumph.

INDIA-ECONOMY INDIA-ECONOMY

Vi har to valg: Irritere oss over alle de avkledde kvinnekroppene som presser puppene sine opp i ansiktet på oss - eller bli en av dem, skriver Ragna Hovig Ødegaardshaugen.

Foto: PAL PILLAI / AFP

Kjære Triumph,

Som lovet ga undertøyet deres min body en groove jeg ikke visste jeg hadde, men dessverre har jeg fått noen bivirkninger. Det hele begynte med at jeg satt på Nationaltheatret og ventet på T-banen. Da kunne jeg ikke unngå å legge merke til de to enorme plakatene på motsatt side som reklamerte for undertøyet «Body Groove» hos Triumph.

Valget

Jeg tenkte for meg selv at jeg hadde et valg. Jeg kunne enten sukke oppgitt over at jeg passerer i gjennomsnitt ikke mindre enn 32 avkledde kvinnekropper på vei til universitetet fra der jeg bor. Sukke oppgitt over at disse kvinnene tydeligvis har et behov for å dytte puppene sine inn i min synsvinkel hvor enn jeg er, oppmuntret av de mange selskaper som profitterer på dette.

Eller, tenkte jeg, så kan jeg bare kjøpe «Body Groove»-undertøyet og sende inn en klage når kroppen min ikke fremstår som på reklamen, med undertøyet på.

Ragna Hovig Ødegaardshaugen

Eller, tenkte jeg, så kan jeg bare kjøpe «Body Groove»-undertøyet og sende inn en klage når kroppen min ikke fremstår som på reklamen, med undertøyet på. Jeg bestemte meg for det siste.

FØLG DEBATTEN: Ytring på Facebook

Forvandlet til en babe

Derfor dro jeg dagen etter og kjøpte undertøyet som ble vist på plakaten, for så å prøve det på. Men til min store overraskelse skjedde akkurat det motsatte av det jeg hadde forventet. Jeg stilte meg opp foran speilet for å betrakte effekten av undertøyet, og noe merkelig begynte å skje: Jeg ble kjempeslank, huden min begynte å bli brunere, jeg så lettere svett og skinnende ut. Arret jeg har hatt på kneet siden jeg var elleve år forsvant. Det samme gjorde alt kroppshåret mitt. Jeg så plutselig ut som en skikkelig babe.

Arret jeg har hatt på kneet siden jeg var elleve år forsvant. Det samme gjorde alt kroppshåret mitt. Jeg så plutselig ut som en skikkelig babe.

Ragna Hovig Ødegaardshaugen

Det som hendte videre var at jeg kjente en prikking i underlivet bre seg ut over hele kroppen, jeg fikk et intenst behov for å dra meg i håret og vrikke på hoftene. Og før jeg visste ordet av det, sto jeg på stuebordet i høye hæler og gjorde nettopp det. For de som ikke kjenner meg, kan jeg påpeke at dette vanligvis er noe jeg aldri ville funnet på å gjøre. Følelsen av erotikk og sensualitet formelig boblet i meg, det var helt vilt. Hadde noen ringt på døra da, ville jeg nok kastet meg over dem.

LES OGSÅ: Feil om norske menns sexfantasier

Tom hjerne

Dagen etter var fortsatt effekten der. Jeg innså at dette kunne bli potensielt problematisk, ettersom jeg hadde eksamen denne dagen. Men jeg tenkte som så at det verste som kunne skje, var beundrende blikk fra medstudenter og muligens en mangel på konsentrasjon. Åh, hvor feil man kan ta!

Jeg satte meg ned i eksamenslokalet, klar til å skrive. Men da jeg så oppgaven, innså jeg at all min intellektuelle kapasitet var forsvunnet. Hjernen min kjentes helt tom. Og dette var svært frustrerende ettersom jeg for en gangs skyld var veldig godt forberedt. Jeg leste oppgaven en gang til og jeg klarte bare å gjøre en ting: Strippe sensuelt ned til bare undertøyet, dra meg i håret og vrikke på hoftene mine. Umiddelbart ble jeg utvist fra lokalet.

FØLG DEBATTEN: Ytring på Twitter

Advarsel

«Advarsel: Produktet kan føre til svært svekket intellektuell kapasitet, mangel på selvkontroll og generelt pinlige opplevelser».

Ragna Hovig Ødegaardshaugen

Så kjære Triumph, selv om jeg elsker min nye «body groove» synes jeg det er veldig leit at dere ikke advarte om bieffektene på forhånd. Dere kunne for eksempel, dette er bare et utkast, skrevet en advarsel på plakaten slik:
«Advarsel: Produktet kan føre til svært svekket intellektuell kapasitet, mangel på selvkontroll og generelt pinlige opplevelser».

LES OGSÅ: Se hvor flink jeg er

Dette ville vært mer i samsvar med hva vi som brukere kan forvente av informasjon om produktet. Jeg har nemlig forsøkt å ta av meg undertøyet, men fortsatt føles hjernen min helt tom. Dersom dere har et «anti-body-groove»-produkt vil jeg mer enn gjerne investere i det, for opplevelsen jeg hadde på familiemiddag nå i sted var intet mindre enn ekstremt ubehagelig og noe jeg for all framtid vil forsøke å fortrenge.