Replikk

- En moderne form for blodanklage

Det er tragisk at barn blir drept i væpnede konflikter. Men påstanden om at Israels forsvar skyter barn, er en løgn.

Palestinian demonstrators hurl stones at Israeli troops during a protest on the Gaza border

Under opptøyene i sommer var grensen mellom Israel og Gaza en krigssone. Når barn ble drept i opptøyene, er det fordi de var sendt inn i området som barnesoldater for Hamas, skriver kronikkforfatteren. Bildet viser demonstranter som kaster stein mot israelske soldater under en demonstrasjon 17. august i år.

Foto: IBRAHEEM ABU MUSTAFA / Reuters

Uskyldige døde, ikke minst barn, er alltid en beklagelig tragedie. I tilfeller hvor mennesker kan ha blitt skadet av israelske handlinger i strid med regelverket, er Israel forpliktet til å gjennomføre en grundig etterforskning. Hvis slike tilfeller oppstår er de svært sjeldne.

NTB-artikkelen «Israel dreper stadig flere palestinske barn» som ble publisert på flere nyhetsnettsider 16. august skildrer en falsk realitet.

Å skildre en falsk realitet som det at IDF skyter barn er en foraktelig løgn ment for å demonisere den jødiske staten, i likhet med middelalderens blodanklage om jøder som myrder kristne barn var ment for å demonisere jødiske individer i middelalderens Europa. IDF skyter ikke barn. Punktum.

IDF kjemper imidlertid mot en grusom og kynisk internasjonalt anerkjent terrororganisasjon – Hamas – kjent for bruk av sivile, herunder mindreårige og barn, som propaganda og menneskelige skjold i krigen mot Israel.

I en alder av 12 er de allerede trent i å bruke skarp ammunisjon.

NTB-artikkelen bygger på en rapport skrevet av en tvilsom og anti-Israel palestinsk organisasjon som tidligere har spred falsk informasjon. I 2002 hevdet organisasjonen Defense for Children Internationals avdeling i Palestina (DCIP) at hundrevis av palestinere, mange av dem barn, ble massakrert av IDF i Jenin. I realiteten ble rundt 50 palestinere drept i Jenin, majoriteten av dem var bevæpnete terrorister. I samme tilfelle ble 23 israelske soldater drept.

Artikkelen nevner ikke engang Hamas, terrororganisasjonen som styrer Gaza, og som begår krigsforbrytelser mot israelere og palestinere.

Artikkelen hevder at 22 barn ble skutt under fredelige demonstrasjoner i nærheten av Gaza-gjerdet og ignorer fullstendig det faktum at selv Hamas har åpent innrømmet at de såkalte «fredelige demonstrasjonene» ikke var noe annet enn voldelige opprør som dekker mange infiltrasjonsforsøk og angrep mot israelske styrker.

Faktum er at under disse opptøyene var grensen en krigssone. Barn kommer ikke ved et uhell inn i et område som er kjent for å være en krigssone. De ble bevisst sendt av Hamas.

Den 29. juni ble det rapportert at 13 år gamle Yasser Abu Al Naga ble drept av IDF nær grensegjerdet ved Gaza. Flere nyhetsmedier publiserte bildet av han som et smilende og uskyldig barn. Beskyldningene mot Israel kom kort tid etter. Derimot hadde en etterretningskilde funnet ut at Yasser Abu Al Naga var en del av Hamas. En 13 år gammel gutt i en terrorist organisasjon? Et annet bilde viser den samme gutten i en militæruniform, som øver på å bruke et maskingevær.

Barn kommer ikke ved et uhell inn i et område som er kjent for å være en krigssone. De ble bevisst sendt av Hamas.

Uskyldige barn blir drept i væpnet konflikt. Det er tragisk og dessverre skjer dette i nærmest i enhver væpnet konflikt. Barn blir drept i Irak og Afghanistan. Barn ble drept i Tsjetsjenia og i Natos bombing i Libya og Jugoslavia. Men det er en viss forskjell. Når det gjelder Hamas i Gaza, var majoriteten av barna som ble drept der, barnesoldater.

Det er barn som starter opptreningen sin i Hamas på deres «sommerleirer» i en alder av fire eller fem. I en alder av 12 er de allerede trent i å bruke skarp ammunisjon, og andre i samme alder blir brukt som selvmordsbombere.

Under de såkalte «fredelige demonstrasjonene» har Hamas også innrømmet at de aller fleste dødsfall ikke var «fredelige demonstranter», men Hamas-medlemmer. Videre har talsmann Sami Abu Zuhri åpent erkjent at Hamas bruker barn som menneskelige skjold.

Majoriteten av barna som ble drept var barnesoldater.

Den tvilsomme rapporten NTB bygger artikkelen på, og som dessverre enkelte norske aviser valgte å publisere uten at fakta ble sjekket, inkluderer også 17-åringer som ble drept mens de angrep israelske styrker eller mens de forsøkte å infiltrere Israel. I rapporten blir også 17-åringene betraktet som barn.

NTB-artikkelen er en beklagelig forvrengning av virkeligheten som ikke har noen journalistisk verdi fordi den gir leseren et falskt inntrykk og utelater nødvendig informasjon.

Det eneste resultatet er den alarmerende demoniseringen av Israel.

Våre hjerter er i tankene til barna av Gaza, men vi må huske på at de ikke er ofre av Israel men av terrorregimet til Hamas.