- En beskjeden runde

Det var ingen dramatisk revidering av budsjettet som ble presentert i Stortinget i dag.

Magnus Takvam om revidert

Videovignett Ytring

Regjeringspartiene Høyre og Frp har blitt enige med Kristelig Folkeparti og Venstre om å flytte på 380 millioner kroner i det reviderte nasjonalbudsjettet. Det betyr at regjeringen har klart å sikre flertall for sitt reviderte budsjett.

- Den største bevilgningsøkningen har vært til barnehagene. Den utgjorde omtrent halvparten av bevilgningsøkningene i revidert budsjett, sier NRKs kommentator Magnus Takvam (se videokommentar over).

Dette er bevilgninger som er tatt med for å få med Venstre og KrF på det endelige budsjettet - men var nok også et bevisst brukt forhandlingskort fra Siv Jensen og Frp, mener Takvam.

LES MER OM BUDSJETTET: Flytter på 380 millioner

Det har tidligere vært flere tilfeller av klar uenighet mellom regjeringspartiene Høyre og Frp, og samarbeidspartiene Venstre og KrF.

- Det er klart at det har vært viktig å få gjennom budsjettet uten at det ble flere gnisninger. Det ville vært et veldig nederlag hvis de ikke hadde få til en avtale på såpass beskjedne endringer. Det skar seg litt i jordbruksforhandlingene, og var også kompliserte Utsira-forhandlinger om elektrifisering. Hadde de toppet det med konflikt her, ville det vært ille, sier Takvam.