Verdens tøffeste reke slår knallhardt

En liten, fargerik krabat på havbunnen har en kraftig rett venstre. Kraftigere enn noen andre i dyreverdenen.

Journalist

Det lille dyret har aggressive jaktteknikker og kan slå seg rett gjennom skallet til byttedyr.

Odontodactylus scyllarus hører til en gruppe dyr som på norsk kalles knelerreker eller sjøknelere. På engelsk har arten, takket være de strålende fargene, fått et navn som kan oversettes med påfuglreke.

Men det er ikke bare fargene som gjør et inntrykk, reka er også en skikkelig slåsskjempe som slår hardere enn Mike Tyson.

Les hele saken hos Forskning.no.

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)