Hopp til innhold

Verdens sjeldneste gorilla fanga på film

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Det finnes bare 300 Cross river-gorillaer i verden - se åtte av dem her.

For første gang i historien har Cross River-gorillaen blitt filma av ei kamerafelle.

Dette skjedde i Kagwene Gorilla Sanctuary i Kamerun. Det finnes bare mellom 250 og 300 eksemplarer av arten, og alle disse holder til i fjellskogen på Kamerun/Nigeria-grensa.

Den sterkt utrydningstrua gorillaarten er ekstremt folkesky, og stikker stort sett alltid av så fort den får ferten av mennesker.

– Man kan forske på disse dyrene i årevis uten å se snurten av en gorilla, sier Christopher Jameson, som er leder for Takamanda Mone Landscape Project, til LiveScience.

Skadd av felle

– Disse bildene er de første vi noen gang har sett av Cross River-goriallen som oppfører seg normalt i sitt eget habitat, sier Jameson.

Videoen viser en flokk på åtte individer som rusler gjennom skogen. Tempoet er bedagelig, helt til en svær gorilla løper mot kameraet og slår seg på brystet et drøyt minutt ut i videoen.

Rundt 1:18 ser vi en gorilla som mangler ei hånd. Wildlife Conservation Society, som er ansvarlige for kamerafellene, tror det kan skyldes ei felle.

– Cross River-gorillaene er så få, så en potensiell felleskade bør være en påminner om at vi trenger et sterkt lovverk som beskytter disse dyrene, sier Liz Macfie som jobber med gorillaer for WCS.