Hopp til innhold

Unyttige vinråd

Vineksperter ser ut til å ha en mer følsom smaksans enn oss vanlige. Så hvor nyttige er da vinkjennernes anbefalinger?

Hvitvin og rødvin

Hvis en eksperts evne til å smake er forskjellig fra resten av oss, bør vi da høre på deres anbefalinger, spør mannen bak den nye smakssansrapporten.

Foto: Colourbox

Jaha. Mm. Et hint av krutt og lær. Undertone av jord. Lang ettersmak av tobakk.

I bare en liten slurp av et rødvinsglass kan en ekte vinkjenner tilsynelatende finne et helt tablå fra det ville vesten. Eller halve hagen til bestemora di.

Og ekspertenes beskrivelser havner fort hos oss vanlige vindrikkere gjennom beskrivelsene på hyller og flasker. For ikke å snakke om de ukentlige anmeldelsene av fristende flasker med smak av svisker og sjokolade eller grapefrukt og gress.

Spørsmålet er imidlertid: kan vi også kjenne kruttrøyken, når vi trekker korken av en Château de Butchcassidy?

Les hele saken hos forskning.no.