Sjokoladespisere er tynnere enn andre ifølge studie

Ny forskning antyder overraskende at folk som ofte spiser sjokolade er tynnere enn de som sjelden tyr til slike godsaker.

Sjokolade

I en ny stude fant forskere at sjokoladespisere var tynnere enn andre til tross for at de verken trente mer eller spiste færre kalorier. Et resultat som sjokoladeindustrien nok er glad for.

Foto: ScanStockPhoto

I de senere åra har det ikke manglet på forskning som peker mot at sjokolade og kakao har positive effekter på kroppen, og da altså ut over den ekstremt hyggelige virkningen stoffet har på tunga.

Resultatene har dreid seg om både bedre blodtrykk, insulinfølsomhet og kolesterolnivåer. I tillegg skal sjokoladen kunne skjerpe hjernen, hindre demens og holde skjelett og tenner i god forfatning.

De aller meste av sjokoladeforskningen ledsages imidlertid av en lang moralsk pekefinger: Våre resultater er på ingen måte noen oppfordring til å faktisk spise godsakene, siden konsumet kan ha negative effekter på kroppsmasseindeksen.

Med andre ord: Pass deg, den går rett i ræva!

Men nå kommer endelig Beatrice Golomb og kollegaene fra University of California, San Diego, med konklusjonen som kullkaster hele dette premisset:

Niks. Folk som ofte spiser sjokolade er ikke tjukkere enn mennesker som sjelden synker tenna i en søtsak med kakao. De ser tvert imot ut til å være tynnere, til tross for at de eter flere kalorier.

Les hele saken hos forskning.no.

.