Trodde Apple-gevinst var tulletelefon

Apple-kunde vant 10 000 dollar - la på røret da hun fikk gevinsttelefonen.

Iphone

Hver Iphone har i snitt 62 apps. Lederen for App Store sier at de aldri hadde drømt om en sånn nedlastingsfrekvens.

Foto: FREDERIC J. BROWN / AFP

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Nettet er fullt av pop up-reklamer som forteller deg at du er kunde nummer én million og har vunnet en fantastisk premie. De fleste innbokser får jevnlig påfyll av e-poster som forteller deg at du har fått flere milliarder kroner - du må bare betale en liten sum for å få ut gevinsten.

Når det digitale samfunnet til stadighet brøler et slags omvendt «ulv! ulv!», er det kanskje ikke så rart folk har mista trua på at man faktisk kan vinne noe.

«Jeg er ikke interessert»

Britiske Gail Davis fikk nylig telefon fra Apple, der stemmen i den andre enden av røret fortalte at en Ipod registrert i hennes navn hadde utført app-nedlasting nummer ti milliard. Som premie skulle hun få et Itunes-gavekort til en verdi av $10 000 (58 000 NOK).

«Takk skal du ha, men jeg er ikke interessert», svarte Davis og la på røret.

– Jeg var sikker på at det var en tulletelefon, forteller Davis til CultofMac.com.

NRK P3 i iTunes App Store

NRK radio i iTunes App Store

Det var Davis' tenåringsdøtre som hadde last ned vinner-appen - The paper glider - en gratisapp som går ut på å fly et virtuelt papirfly så langt som mulig.

Det var også de to som oppdaga hvilken tabbe deres mor var i ferd med å begå - noe som gjorde at Davis fikk litt panikk.

– Jentene var oppskjørta. De hadde aldri tilgitt meg hvis jeg hadde rota bort den premien - det hadde blitt brukt imot meg i all evighet.

Lykkelig slutt

Davis ringte Apples hjelpelinje, men der var det lite å hente. Derfor var lettelsen stor da en Apple-leder ringte tilbake etter et par timer.

Historien endte dermed godt, og familien Davis kan nå fylle Itunes-handlekurva for 58 000 kroner.

– Døtrene mine har allerede begynt å planlegge hvilke applikasjoner de skal laste ned. Jeg og mannen min har hverken Iphone eller Ipod touch, så vi må vel ut og handle for å nyte godt av premien.

App Store er den virtuelle butikken man går til for å finne applikasjoner til Iphone, Ipod og Ipad. Du kan velge mellom over 300 000 apps i 20 forskjellige kategorier.

10 milliarder nedlastinger betyr at hver Iphone, Ipod og Ipad i snitt har 62 apps, ifølge AllThingsDigital.