Tekno tilbake på TV

Ny sesong - nye spalter - nytt studio !

Bak kulissene på Tekno-innspilling

Programleder Hanne Kari Fossum er klar for en ny runde med Tekno - i et helt nytt studio.

Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK

Er du interessert i hjemmekino, hi-fi, PC, spill, internett, mobiltelefoner - rett og slett moderne teknologi? Da kan du glede deg til den nye Tekno-sesongen som starter tirsdag 6. april! Vi har tatt en sniktitt bak kulissene, og kan avsløre litt av det du har å se frem til.

- Hanne klar? Stig klar? Fem-fire-tre-to-én.

Innspillingsleder Hege Margrethe Kaspersen har stålkontroll i det flunkende nye Tekno-studioet. Programleder Hanne Kari Fossum intervjuer hjemmekinoekspert Stig Aune om hjemmekinoens fordeler og fallgruver - opptaket går i boks på første forsøk.

Hjemmekino er hovedtemaet i et av sesongens programmer. I tillegg blir det sett nøye på hi-fi-anlegg, 3D og militart utstyr. Noe for en hver smak, med andre ord.

Bak kulissene på Tekno-innspilling

Hjemmekinoekspert Stig Aune og programleder Hanne Kari Fossum.

Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK

Prosjektleder Per Olav Alvestad farter frem og tilbake mellom kontrollrom og studio. Et studio han trives i.

- Vi er veldig stolte av å ha et helt nytt studio. Her bruker vi ikke mindre enn 18 LED-skjermer for å skape liv i bildet. Dette håper og tror vi vil falle i smak hos Tekno-fansen.

Tekno i USA

Men Tekno har ikke latt det nye studioet hindre seg i å dra ut i den store verden. Alvestad forteller om besøk ved MIT og deres Media Lab. Turen har også gått til EmTech-konferansen der forskere leker med idéen om å bruke data uten hverken mus, skjerm eller tastatur.

I tillegg kan det fristes med elektroniske nyvinninger til hjemmet fra CES i Las Vegas, og spillsjef Rune Håkonsen har vært på Game Developers Conference i San Fransisco.

Bak kulissene på Tekno-innspilling

Hanne Kari Fossum og Rune Håkonsen børster støvet av den eldste Nintendo-maskinen.

Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK

Spillnostalgi og nettnytt

Rørlegger Mario boltrer seg på storskjermen i studio 15 ledsaget av den noe enerverende musikken som lydla så mange norske hjem på starten av nittitallet. Håkonsen styrer hovedpersonen i klassikeren Super Mario Bros med en stø hånd som åpenbart har gjort dette en god del ganger før.

- Jeg må komme meg til sistebrettet før vi går i opptak.

Håkonsen dukker opp i sin faste spillspalte, der både gamle og nye spill blir granska og presentert. Super Mario-serien, Final Fantasy, Sim City, Heavy Rain og Bad Company for å nevne noen.

Nytt av året er at nettguru Martin Aas vil dukke opp på fast basis og anbefale mer eller mindre nyttige nettsider. Kanskje mest av det siste, men uansett verdt å følge med på for dem som trenger noen nye surfetips.

Hver uke vil det også bli en enkel elektroprat med en studiogjest. De vil prate om temaer som musikk- og videostreaming, operativsystemer og fremtidens mobiltelefoner.

Bak kulissene på Tekno-innspilling

Nettguru Martin Aas presenterer stumbleupon.com

Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK

Det er klart for dagens siste opptak, og Fossum tar plass foran en gammel platespiller iført femtitalls-kjole. Akkurat dette lukter kanskje ikke høyteknologi, men vi kan avsløre at samme Fossum senere skal teste militærets nye toppmoderne geværer. Som sagt: Noe for en hver smak!

Følg med på Tekno: Tirsdager klokka 21.30 på NRK2 og lørdager (i HD) klokka 16.15!