Sliter seg fram mot Nordpolen

Da NRKs Nordpol-team våknet i går morges, oppdaget de at de sov få meter fra en åpen råk.

Njod Røv og Roger Myren på vei til Nordpolen
Foto: NRK

NRKs Nordpol-ekspedisjon har slitt med uvær, dårlig is og sykdom i løpet av de første fire dagene av sin ekspedisjon.

De er nå langt etter planen, etter at de ble liggende værfaste en hel dag. Etterpå måtte de slite seg gjennom et område med svært dårlig is. Der måtte de forsere flere titalls åpne råker, og Njord og Roger forteller om et fysisk slit de aldri har opplevd maken til. De har brukt pulkene som bruer og har kjent isen bølge under føttene i takt med dønningene.

Nordpol-duoen forteller om lange dager og iskalde netter. De har frosset mer enn de noen sinne har gjort til tross for at de har tatt på både dunjakke og dunvest før de har krøpet i soveposen. De to er likevel fortsatt ved godt mot og har tross forsinkelsene fortsatt godt håp om å nå målet.

Til Nordpolen - dag 4

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)