Slik holder du nyttårsforsettene

Det tikker mot 2012, og mange har kanskje en vag plan om å skjerpe seg i det nye året. Her er psykologenes råd for å lykkes.

fat woman

Mange har nok i disse dager ambisjoner om å la 2012 bli året der kiloene skal bort. Men hvordan skal man sikre seg at det ikke blir med tanken?

Foto: Vasiliy Koval

Etter ei lang juleuke i rævsittingens og ribbefettets tegn føler nok flere av oss at det kan være på sin plass med et lite forsett eller to for det neste året. Ikke ulikt det i fjor, kanskje?

Nå er flere amerikanske psykologer ute med gode råd for hvordan vi kan få årets hellige løfter til å vare litt lenger enn til 15. januar.

Det hele handler visst om å ha realistiske mål og en plan for å nå dem.

Les hele saken hos forskning.no.

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)