Varmere i Sør-Europa, våtere i Nord-Europa

Vitenskapsakademiene i Europa har samarbeidet om en rapport til politikerne. Her er hva vi kan vente av ekstremvær framover.

Flom Ålen sentrum

Nord-Europa kan vente seg flere episoder med store nedbørsmengder, ifølge ny rapport. Bildet viser flom i Ålen i Sør-Trøndelag i 2011.

Foto: Erland Knutsen / NRK
Journalist

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Forskning.no byline» i nytt vindu

Forskningsdirektør Øystein Hov ved Meteorologisk institutt i Oslo har ledet arbeidet i den europeisk forskergruppen, som nå har samlet forskningsbasert kunnskap om hva som kan bli resultatet av mer ekstremvær i Europa.

Les hele saken hos forskning.no.

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)