Skoleklasse på tur fant fossil av dinosaurunge

Et beinstykke som stakk ut på undersida av en steinblokk var det første 17 år gamle Kevin Terris så. Det viste seg å være et helt unikt, 75 millioner år gammelt dinosaurfossil.

Parasaurolophus

En kunstners framstilling av hvordan hodet til Parasaurolophus-ungen kan ha sett ut. Den imponerende hodepryden som voksne utgaver av dyret hadde er her bare en liten kul.

Foto: Lukas Panzarin
Journalist

17-åringen gjorde sitt livs oppdagelse under et feltbesøk med skoleklassen sin i en nasjonalpark i delstaten Utah i USA for fire år siden.

Les hele artikkelen hos forskning.no.

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)