Hopp til innhold

Abels Tårn vil ha spørsmål fra deg

Hver fredag svarer ekspertene i Abels Tårn på lytterspørsmål. Du får nyheter fra forskningsfronten, og vi gjør et dypdykk inn i ett tema i Abels tårn spesial.

Har du spørsmål og/eller innspill til tema, send det til oss og vi gjør vårt beste for å finne svar. Vil du være publikum er vi på Realfagsbiblioteket på Blindern i all hovedsak i høst.

Torkild Jemterud, Abels tårn

Abels Tårn er en ukentlig podkast som tar lytternes mer eller mindre vitenskapelige spørsmål på største alvor.

Foto: Patrick da Silva Sæther / Patrick da Silva Sæther

I NRK P2s populærvitenskapelige program Abels Tårn leter Torkild Jemterud og hans utrettelige ekspertkorps etter svar på lytternes undringer om bokstavelig talt alt mellom himmel og jord.

Hva lurer DU på?

Ingen spørsmål er for store - eller for små! Du kan skrive inn dine spørsmål til programmet i kommentarfeltet under, eller sende på epost til abels@nrk.no.

Abels tårn på fadderuka på Universitetet i Oslo

Abels tårn på scenen under fadderuka på Blindern i Oslo. I panelet: (fv marinbiolog Simon Hasselø Kline, paleontolog Lene Liebe Delsett, fysiker Vidar Skogvoll og programleder Torkild Jemterud.

Foto: Annette Hobson / Annette Hobson/NRK

Abels tårn på Oskars pub i Levanger

I Levanger var det stor stemning da vi besøkte Oskars pub. I panelet hadde vi med oss: Solveig Salthammer Kolaas (UNI NORD), Steinar Krokstad (NTNU/HUNT) og Eivind Ness-Jensen (NTNU/HUNT). Helt til høyre Torkild Jemterud.

Foto: Annette Hobson / NRK
Abels Tårn på Oslo Pride

Abels Tårns ekspertpanel på årets Oslo Pride.

Foto: Annette Hobson / NRK
Stinn brakke for Abels tårn på Blårock i Tromsø

Stor stemning og stinn brakke da Abels tårn sendte fra legendariske Blårock i Tromsø.

Foto: Annette Hobson / NRK