Nytt rullebrett styres av tankekraft

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Board of Imagination tar deg til plassene du tenker på.

Chaotic Moon Labs fikk mye oppmerksomhet for sitt Board of Awesomeness på CES-messa i Las Vegas tidligere i år.

Brettet styres med Kinect-teknologi, og svinger den veien du peker.

Nå har Texas-firmaet kommet med en ny variant som sannsynligvis kan få både teknofriker og rullebrettentusiaster til å sperre opp øynene - brettet som kontrolleres ved hjelp av tankekraft.

Headset og nettbrett

Board of Imagination oversetter hjernebølger til bevegelse sånn at brettkjøreren kan visualisere punktet han vil nå og tenke på hastigheten han har lyst til å oppnå - brettet gjør resten av jobben.

Tankene leses ved hjelp av et "nevro-headset" som sender informasjon til et Samsung-nettbrett med Windows 8.

Nettbrettet kommuniserer tankeinformasjonen videre til en 800 watts elektrisk motor, som kan få rullebrettet til å gå i 51 kilometer i timen.

Sola skapte trøbbel

Chaotic Moon Labs har foreløpig ingen planer om å sende brettet ut på markedet. De vil derimot gjøre kildekodene åpne, og offentliggjøre informasjon om materialer og pris sånn at folk kan bygge sine egne, tilsvarende brett.

Ifølge CMLs hjemmeside er grunnen til at firmaet utvikla den nye modellen firmasjefens forkjærlighet for sol.

– General manager Whurley liker å rulle rundt i Austin-sola, så dermed måtte vi gjøre noe med problemene knytta til Kinect og sterkt sollys.

Dermed ble løsninga en tankestyrt variant. James Condliffe, redaktør for tekno-nettstedet Gizmodo, oppsummerer det nye produktet på en måte som virker passende:

– Dette er kanskje ikke helt trygt, men det er skikkelig kult.