Asimo blir mer og mer lik et menneske

Roboten Asimo får stadig flere menneskelige evner og egenskaper. Produsenten håper den snart kan tenke selv.

Video Roboten Asimo ligner mer og mer på et menneske

NETT-TV: Roboten Asimo ligner mer og mer på et menneske.

Roboten, som er en av verdens mest intelligente roboter, kan ikke bevege seg helt for egen vilje, men ellers er den blitt et smart og sterkt vesen som kan utføre mange oppgaver og håndtere en rekke situasjoner.

Robot Asimo

Roboten Asimo heller drikke opp i koppen fra en termos for å imponere presse som var til stede på en pressekonferanse i dag.

Foto: Itsuo Inouye / Ap

Heller varm drikke

På en pressekonferanse i Wako, utenfor Tokyo, ble den siste versjonen av Asimo vist frem. Her helte roboten blant annet varm drikke fra en termos i en kopp, den løp frem og tilbake, hinket på en fot og hoppet opp og ned.

Asimo kan også herme etter mennesker og utføre oppgaver den ikke blir fjernstyrt til å gjøre, men basert på minnet til roboten. Dermed kan den nesten tenke selv, ved å utføre oppgaver den tidligere har sett eller utført, og sette disse i sammenheng med neste handling.

Asimo

Honda håper roboten snart kan brukes til praktiske oppgaver som å servere mat og drikke og hjelpe eldre og syke.

Foto: Honda

Håper snart den blir nyttig

Det er den japanske bilprodusenten Honda som har utviklet Asimo til å bli en av verdens mest avanserte menneskelignende roboter. Navnet er en forkortelse for Advanced Step in Innovative Mobility.

Håpet er at roboten snart skal kunne utføre nyttige tjenester, som daglig hjelp til syke og eldre. Fortsatt brukes den mest til å gi inspirasjon til ungdom for å få dem til å vurdere matte- og teknologistudier.

LES: Robot dirigerer orkester

LES: Roboter over alt

Løper i ni km/t

– Med den fantastiske videreutviklingen av intelligensen og Asimos fysiske evne til å respondere på forskjellige situasjoner, har roboten tatt et langt steg fremover til å kunne bli brukt til praktiske gjøremål. Det kan være på et kontor, i et hjem, i et resepsjonsområde eller andre steder der mye folk kommer og går, skriver Honda i et presseskriv.

Asimo kan nå løpe i ni kilometer i timen, mens den bare kom opp i sju kilometer i timen i 2005, da den forrige versjonen var klar.

LES: Verdas første joggande robot