Norske Robin (20) vil flytte til Mars: – Glad for at det endelig skjer noe

I fremtiden håper Robin André Ingebretsen (20) fra Stavanger å kunne bosette seg på Mars. For ham er Orion-oppskytingen i USA et stort skritt nærmere planetdrømmen.

Robin André Ingebretsen fra Stavanger har en drøm om å en gang kunne flytte til planeten Mars.

Den nederlandske ekspedisjonen «Mars One» planlegger å opprette bosetting på Mars innen 2023. Over 200.000 mennesker søkte om å få være med da søknadsfristen gikk ut, blant dem over 600 nordmenn.

Robin var én av to heldige nordmenn som i år ble plukket ut til å være med i prosjektet videre.

Den andre er norsk-kanadiske Eric Seedhouse (49) som bor i Canada.

– Siden jeg så filmen Apollo 13 da jeg var fire har jeg hatt lyst til å bli astronaut, sier Ingebretsen til NRK.

Først i første halvdel av 2015 får han vite om han får være med videre i konkurransen.

Hør Robin fortelle om sin Mars-drøm øverst i denne saken.

I dag sender NASA sitt nye romhåp Orion til himmels for første gang. Kapselen er menneskets første skritt på veien mot Mars.

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)