Hopp til innhold

Problemene fortsetter for Sony

Hackere har stjålet personlig informasjon fra 25 millioner Sony Online Entertainment-kunder.

Japan Sony PlayStation

Sony-sjef Kazuo Hirai har hatt ei slitsom uke. Dette bildet er fra pressekonferansen 1. mai, nå spørs det om det må beklages på nytt.

Foto: Shizuo Kambayashi / Ap

I forrige uke kom det fram at hackere har stjålet kredittkortinformasjonen til 77 millioner brukere av PlayStation Network.

Nå viser det seg at også Sony Online Entertainment-kunder er ramma, 24,6 millioner har personlig informasjon på avveie.

Kredittkortdetaljer stjålet

Sony opplyser i en pressemelding at det er navn, adresser, epost-adresser, fødselsdatoer, telefonnumre, login-navn og passord som har blitt stjålet fra SOE-brukerne.

I tillegg har hackerne tatt kredittkortdetaljene til 22 700 brukere fra en utdatert database som skriver seg tilbake til 2007.

Her skal de ha fått med seg kredittkortnummer, brukerkonto, utløpsdato og adresse. De har derimot ikke klart å henta CVC-kodene.

Angrepet skal ha skjedd 16. og 17. april, altså før PSN-angrepet som fant sted fra 17. til 19. april. Det skal likevel ikke ha blitt merka før 1. mai.

– Vi trodde i utgangspunktet ikke at SOE-kundene var ramma, men 1. mai oppdaga vi at også de kan ha fått sine personlige opplysninger stjålet. Vi ville gi beskjed om dette så fort som mulig, sier en representant for Sony.

Alle SOE-spill stengt

Games-DC Comics

MMPORG-spillet DC Universe Online er et av spillene som nå er midlertidig stengt.

Foto: Ap

Sony Online Entertainment er et system som lar brukerne spille online-spill på PC, til forskjell fra PlayStation Network som kobler PlayStation opp mot nettet.

De mest populære spillene er for eksempel EverQuest, Free Realms og DC Universe Online.

Alle online-spillene er nå midlertidig stengt, og Sony sier at de vil gi alle brukerne 30 dager gratis spilling som kompensasjon, i tillegg til én dag per dag systemet er nede.

Sony jobber nå blant annet med FBI for å etterforske det de kaller et "kriminelt cyberangrep" på senteret sitt i San Diego, California.

En talskvinne for Sony i Tokyo sier til Guardian at det er umulig å gardere seg mot flere angrep.

– De er hackere. Vi vet ikke hvor de kommer til å angripe neste gang.