Ny sikkerhetssvikt hos Playstation

Nettkrimelle har igjen fått tilgang til kundekontoer på Playstation Network etter et nytt dataangrep mot Sony denne uken.

Store problemer med Playstation Network etter hackerangrep

Etter hackerangrepene i vår tok Sony ned tjenesten Playstation Network i halvannen måned.

Foto: Helge Carlsen / NRK

Det er bare et halvt år siden sist det var svikt i sikkerheten i nettjenesten til spillkonsollen Playstation 3.

Den gang ble 100 millioner spillerkontoer berørt av et datainnbrudd , som førte til at datakriminelle skaffet seg tilgang til privat informasjon og kredittkortnumre.

Styrket sikkerheten

Etter å ha tatt den nettbaserte tjenesten Playstation Network ned for vedlikehold i halvannen måned, lovte Sony i slutten av mai at sikkerheten nå var satt i høysetet .

Men denne uken klarte nettkriminelle igjen å bryte seg inn i den japanske elektronikkgigantens systemer.

I perioden 7. til 10. oktober ble det gjennomført angrep mot kontoer på Playstation Network (PSN) og Sony Entertainment Network (SOE), melder News.com.

Ifølge Playstation-bloggen har angriperne skaffet seg lister med brukernavn og passord fra andre nettsider som de har brukt for å forsøke å logge seg inn på brukerkontoene.

De skal altså ha lykkes med å logge seg inn på rundt 60.000 PSN-kontoer og 33.000 SOE-kontoer.

– Skader merkevaren

Selskapet opplyser at de har stengt tilgangen til de rundt 93.000 brukerkontoene det er snakk om, og at inntrengerne ikke skal ha fått tilgang til kredittkortinformasjon.

Brukere som er rammet av angrepet har fått en e-post med instruksjoner om hvordan de skal nullstille passordet sitt.

– Vi vil benytte anledningen til å minne våre kunder om den økende trusselen om nettsvindel og viktigheten av å ha et godt passord som man ikke bruker flere steder, heter det i Playstation-bloggen.

Sony fikk mye kjeft for måten de håndterte problemene i vår, og analytikere tror selskapet vil bli skadelidende av de siste dagers hendelser.

De tror de stadige sikkerhetsproblemene vil forpurre selskapets planer om et nettskybasert nettverk av spill, filmer og musikk.