NRK Meny
Normal

NRK satser Tekno

Er det mulig å bruke hodepynt som spillkontroll? Og hvor går egentlig grensen for touchscreen-teknologien? Svarene får du i Tekno, - NRKs nye teknomagasin på TV.

Touchscreen
Foto: Damian Dovarganes / AP

spillhjørnet Torsdag 26. mars braker det løs på NRK2. Da er det klart for en ny runde med Tekno fra NRK. I år som i fjor er det redaksjonen i Schrödingers katt som lager programmet.

Hanne Kari Fossum

Programleder Hanne Kari Fossum gleder seg til Tekno.

Foto: Arne Kristian Gansmo, NRK / NRK

- Vi har morgendagens teknologi som en av våre satsingsområder og da er det kjekt å få sjansen til å lage en egen serie på temaet. Vi høstet verdifull erfaring fra serien i fjor, og tror årets utgave blir enda bedre, sier programleder Hanne Kari Fossum. Hun er selv teknofrelst og gleder seg veldig til å komme i gang.

- Det blir en innholdsrik serie, og vi tror mange skal kunne hente nyttig kunnskap ut av programmet, sier Fossum.

Bare Are og NRKbeta

Are Sende Osen

Are Sende Osen lager Bare Are om sin teknohverdag.

Hvert program inneholder reportasjer fra ulike teknomiljø, teknomesser og hverdagslige utfordringer innenfor teknologi. P3s Are Sende Osen lager en egen Bare Are-serie om hvordan han møter teknohverdagen.

Se første innslag i serien:

Bare bin Are - uten internett

Besøk Bare Ares nettsider

NRKbeta -redaksjonen, som er NRKs spydspiss innenfor teknologi, er faste gjester i hvert program og i tillegg er Roar Halten fra Spiller.no også med på laget. Han kommer for å demonstrere nye dataspill i studio og diskutere nye trender.

Se Roar og Hanne i spillhjørnet .

- Jeg er svært fornøyd med å få med meg så solide gjester i studio, sier Fossum. De representerer hver på sin måte et område innenfor dagens teknologi.

Stem på Kjendingsen

En egen reportasjeserie tar for seg kjendiser og deres favorittdings. Seks kjente nordmenn står fram og forteller om hvorfor nettopp deres teknodings er uunnværlig. Seerne får deretter mulighet til å stemme fram sin favoritt på nettsida nrk.no/viten.

Les mer: Stem på din favorittdings!

Tekno i HD

Programserien skal produseres i HD og legges ut for nedlasting via bittorrent før regulær sending.

- Når vi nå lager denne teknologiserien, er det naturlig å bruke de teknologiske mulighetene vi har for distribusjon, sier prosjektleder i Schrödingers katt, Eiliv Flakne.