Hopp til innhold

Studenter med el-motorsykkel

Rammen er fra en 11-hundrekubikk konvensjonell sykkel og motoren er den samme som du finner i el-bilen Buddy. Verdt å vites Ivar Grydeland (bildet) fikk i hvert fall prøvesittet el-motorsykkelen som de fem studentene fra Høyskolen i Østfold har konstruert.

Sykkelen ble vist i midten av mai på det tjuefjerde internasjonale symposium for elektriske kjøretøy som ble arrangert i Stavanger. Det årlige evenementet samler bilprodusenter, batterifabrikanter og fagfolk fra hele verden.

Ivar Grydeland på el-motorsykkel
Foto: Ivar Grydeland / NRK

CO₂ i atmosfæren
420.4 ppm
1,5-gradersmålet
+1.05 °C
Les mer  om klima

Hør Verdt å vites reportasje fra utstillingen i Stavanger.

I Stavanger Forum var nærmere 100 utstillere fra 40 land påmeldt. Og 1000 delegater hadde i løpet av fire dager anledning til å overvære 350 presentasjoner.

Plug-in hybrid kommer trolig i 2013

Toyota Prius plug-in hybrid

Konseptet hybridbil er jo nå etter hvert blitt en velprøvd teknologi. Kombinasjonen elektromotor som får strøm fra et batteri som i sin tur lades av en forbrenningsmotor, har vist seg å gi oss kjøretøy med kraftig redusert drivstofforbruk, særlig når det gjelder bykjøring. Men det man nå venter på er altså plug-in-varianten som betyr at du etter nattens lading kan starte dagen med så mye batterikraft at bensinmotoren får hvile videre.

Amerikanerne kommer

Protype IDEA fra Bright Automotive
Foto: Ivar Grydeland / NRK

Og i 2013 vil også den amerikanske produsenten Bright Automotive ha en bil til salgs. Da kommer 50.000 strømlinjeformede kassevogner trillende ut fra samlebåndene. Bilene er blant annet beregnet på håndverkere som i dag gjerne kjører rundt i bensinslukende og CO2-”sprutende” firehjulstrekkere. Bilen har fått navnet IDEA; idé.