NRK Meny
Normal

Nå kommer filmen om Facebook

Justin Timberlake, Kevin Spacey og David Fincher er alle involvert.

facebook logo smal

The Social Network

Hovedrolleinnehaver Jesse Eisenberg på den første offisielle filmplakaten til The Social Network

Foto: Columbia Pictures

« You don't get to 500 million friends without getting a few enemies».

Dette er slagordet til filmen The Social Network , som handler om hvordan Facebook starta, og har premiere i USA 1. oktober.

Stjernespekka

Når det skal lages film om verdens største sosiale nettverk kan ikke oppgaven overlates til hvem som helst. Og det har Columbia Pictures heller ikke gjort, se bare her:

Manuset er skrevet av Aaron Sorkin , mannen bak megasuksessen The West Wing .

David Fincher har regi, han har lagd Se7en , Fight Club , Zodiac og nå sist The Curious Case of Benjamin Buttons . For å nevne noe.

Kevin Spacey er produsent. 50-åringen er en av sin generasjons store skuespillere, og har blant annet vist det i filmer som American Beauty , The Usual Suspects , K-Pax og LA Confidential .

Justin Timberlake spiller en av hovedrollene. Barnestjerne, ungpikeidol og seksdobbelt Grammy-vinner, som gjennom filmer som Alpha Dog og Black Snake Moan har bevist at han også har noe på det store lerretet å gjøre.

Se traileren til The Social Network her:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Filmen er basert på boka «The Accidental Billionaires: The Founding Of Facebook, A Tale of Sex, Money, Genius, and Betrayal» som Ben Mezeich ga ut ifjor.

Åpenlyst ufølsom

Justin Timberlake

Justin Timberlake spiller Sean Parker som grunnla Napster og var styreleder i Facebook.

Foto: MARCEL ANTONISSE / AFP

Handlinga er i følge Variety fokusert på utviklinga av nettfenomenet som ble skapt på Harvard i 2004, og hvordan rask suksess forandra livet til klassekameratene som sto bak. I tillegg byr The Social Network på grådighet, besettelse, uforutsigbarhet og sex.

En av disse kameratene heter Mark Zuckerberg , og er nå en av verdens yngste milliardærer. Rollen som Zuckerberg skal bekles av Jesse Eisenberg , og det trenger ikke å bli utprega hyggelig for originalen. Eisenberg har i følge DN uttalt at «denne karakteren er så åpenlyst ufølsom på så mange måter som virker ekte for meg».

Wikipedia melder at Zuckerbergs kommentar til filmen er «jeg skulle bare ønske at ingen lagde en film om meg mens jeg fortsatt er i live».

Hverken Zuckerberg eller noen av de andre Facebook-skaperne har vært involvert i selve filmprosjektet, men Eduardo Saverin var med som konsulent på Mezeichs bok.

– Den er mørk

Filminga starta i oktober i fjor, og har foregått i Boston og California.

Produksjonsselskapet har holdt kortene tett inntil brystet når det har vært snakk om The Social Network, og traileren (se over) kan ikke sies å være noen direkte spoiler.

De ferskeste nyhetene som omhandler filmproduksjonen går på lydlegginga. Den er det nemlig Trent Reznor , sjefsindustrirocker fra Nine Inch Nails som står for. Han forteller på sin hjemmeside at han ikke kunne vært mer fornøyd med resultatet før han avslutter med sin egen lille analyse av filmen:

– Den er jævlig god. Og mørk!

The Social Network har premiere i USA 1. oktober.