Nå gjenkjenner Facebook ansikter

Skal gjøre taggejobben lettere.

Facebook

Lei av bildetagging? Det har Facebook tatt konsekvensen av.

Foto: THIERRY ROGE / REUTERS

Bildedelen av Facebook er svær og meget populær - over 100 millioner bilder blir lasta opp på nettstedet daglig. 100 millioner bilder vitner sannsynligvis om enda flere ansikter, og jobben med å tagge disse er mildt sagt formidabel.

Fins i digitalkamera

Nå har Facebook bestemt seg for å lette dette arbeidet ved å benytte seg av ansiktsgjenkjenningsteknologi.

Denne teknologien, som allerede fins i de fleste digitalkamera i dag, gjenkjenner ansiktene på et bilde og ber deg om å tagge dem. Du eliminerer da et ledd i den til tider langtekkelige taggeprosessen, ved at du slipper å velge personene som skal identifiseres.

– Den første av mange

Dette høres kanskje ikke ut som noen voldsom forbedring, men alle som har lagt ut bilderike album med mange venner i vet at det er tid å spare.

The Facebook Blog forteller produktsjef for bilder Sam Odio at dette bare er den første av mange forbedringer på bildefronten.

Facebook har over 400 millioner brukere på verdensbasis - 1 500 000 av disse befinner seg her til lands. Dette gjør Facebook til verdens klart største sosiale nettverk.

Har du forslag til hvordan Facebook kan forbedres? Del dem her:

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)