Nå er det lov å instagr-amme

Bildedelingstjenesten følger etter Facebook og gjør det nå stuereint å dele bilder av at man ammer barnet sitt.

Amming

Ammende mødre kan nå trygt legge ut bilder av bare bryster så lenge de brukes til å mate poden.

Foto: Colourbox

Før helgen reviderte Instagram retningslinjene for bruken av tjenesten sin. Tidligere har Instagram hatt et generelt forbud mot nakenhet, innbefattet bare kvinnebryst.

Forbudet har rammet alt fra lettkledde kjendiser til kvinner som ønsker å dele bilder av at de ammer barna sine.

Lov med nakne skulpturer

I de nye retningslinjene åpner Instagram for å legge ut bilder av amming eller arr etter brystkreftoperasjoner. De følger dermed etter Facebook som myket opp reglene i forrige måned.

Nærbilder av kjønnsorganer, nakne rumpeballer og kvinners brystvorter er fortsatt ikke tillatt, men ifølge tjenesten er nakne skulpturer og malerier med nakenhet ikke omfattet av forbudet.

Men dersom man får lyst til å dele et strandbilde av barnet sitt, bør man tenke seg om før man knipser.

«Av sikkerhetsmessige grunner kan vi av og til fjerne bilder som viser nakne eller delvis nakne barn. Selv når dette innholdet deles i beste mening.», heter det i reglene.

Slår ned på trakassering

I de nye reglene skjerper også Instagram tonen mot dem som oppfører seg dårlig mot andre medlemmer av nettsamfunnet.

I de gamle retningslinjene baserte man seg på Kardemommeloven og ba enkelt og greit brukerne om å «ikke være slemme».

I den reviderte utgaven tar eierne forbehold om at de vil fjerne innlegg som fornedrer eller vanærer privatpersoner. I tillegg skal det slås ned på trusler, hatefulle ytringer og rasisme.

Flere medier, også NRK, bruker den populære tjenesten til å dele nyheter i kortformat. Men også her vil Instagram forbeholde seg retten til å fjerne innhold som kan virke støtende på enkelte brukere.

Revideringen av retningslinjene er den mest omfattende siden Facebook kjøpte tjenesten for tre år siden, skriver Wall Street Journal. I dag har Instagram 300 millioner månedlige brukere verden over.