Hopp til innhold

Mørk stemme gir flere barn

Menn med dype stemmer får flere barn. Det har ny forskning bevist.

Baby (illustrasjonsbilde)
Foto: Marja Airio / LEHTIKUVA

Kvinner som vil ha mange barn, bør velge en mann med dyp stemme. Det er konklusjonen i en ny studie fra  Mc Masters University i Canada.

En forskergruppe ledet av David Feinberg ved universitetet har funnet ut at menn med lave stemmer har større suksess med å reprodusere seg og får flere barn.

Forskerne fant sammenheng mellom antall barn og mørke stemmer ved å studere Hadza-folket i Tanzania som ikke bruker moderne prevensjonmidler.  

Feinberg presiserer overfor nettstedet physorg.com  at barna til menn med lyse stemmer ikke rammes av høyere barnedødlighet, men den samme forskergruppen har tidligere funnet ut at kvinner forestiller seg menn med dype røster som eldre, friskere, mer maskuline, dominante og attraktive enn menn med lyse stemmer.

Forskeren har også oppdaget at menn som får spilt opptak av lyse kvinnestemmer, beskriver kvinnene som yngre, friskere, mer underdanige, feminine og attraktive.

- Hvis det samme gjald for våre stamfedre, kan det være en årsak til at menns og kvinners stemmer høres forskjellige ut, mener Feinberg.

Er du interessert i denne typen forskning, kan du melde deg som deltaker på  faceresearch.org .