Mirakelmaskinen mot all sykdom?

En maskin som kan behandle alle slags sykdommer, det er SCIO i følge kvantemedisinen. Bare oppspinn, hevder forskerne.

SCIO-maskin

SCIO maskin brukt innenfor kvantemedisin

Foto: NRK

Over hele Norge finnes det kvanteklinikker som hevder å kunne kurere alt fra virus og allergi, til alvorlige sykdommer. Det hele skjer smertertefritt og uten lidelser ved hjelp av avansert teknologisk behandlingsutstyr.

Det koster bare litt penger...

Cellekommunikasjon

Kvantemedisin hevder å være er læren om kroppens cellekommunikasjon. At alle celler har en elektromagnetisk frekvens som kan måles fra hode, håndledd og ankler.

Sykdom og feil i kroppen kan registreres som forstyrrelser i denne frekvensen.

- Behandlingen går ut på å justere de elektromagnetiske frekvensene, sier Norges fremste på kvantemedisin, Thomas Aksnes i Helse1 , .

SCIO-maskinen omprogrammerer signalene fra hjernen, slik at kroppen kan gjenopprette balansen i cellene, og dermed helbrede seg selv, hevder kvantemedisinerne.

Databilde fra en SCIO-maskin

Databilde fra en SCIO-maskin

Foto: NRK

Omstridt professor

Det er den omstridte amerikanske professoren William C. Nelson som står bak oppfinnelsen av mirakelmaskinen.

Han påstår selv å ha vært en betydningsfull matematiker ved NASA , og en sentral aktør da Apollo 13 ble reddet ned fra verdensrommet i 1970.

Men NASA avkrefter dette på direkte forespørsel fra Schrödingers katt.

William C. Nelson kan også vise fram en imponerende merittliste med bl.a. flere doktorgrader. Hans Krokan, professor ved Institutt for kreftforskning og molekylær medisin ved NTNU, betviler dette. Han tror de påståtte doktorgradene mest sannsynlig er kjøpt ved fiktive universiteter rundt om i verden.

William C. Nelson er en fargerik person, ikke bare fremstår han som vitenskapsmann, i tillegg lever han et profilert liv som nattklubbkonge og drag-queen.

Medisinsk useriøst

Professor Hans Krokan, NTNU

Hans Krokan

Foto: NRK

-Ingenting av det kvantemedisinen hevder å stå for kan betraktes som medisinsk seriøst, sier professor Hans Krokan.

Problemet er at selv om kvantemedisinerne selv hevder å ha mengder med dokumentasjon fra hele verden, foreligger det fortsatt ingenting som kan verifiseres.

- Biologisk og medisinsk sett er det helt usannsynlig at kvantemedisinen kan være riktig, sier Hans Krokan.

- Ingenting av dette er kjent ifra den medisinske litteraturen, og vi har ingen dokumentasjon på at dette, sier han.

- Kvantemedisinen framstår som et sammensurium av vitenskapelige begreper så vi til slutt ikke skjønner hva de snakker om, sier Hans Krokan.

- Bare tullprat!

 Bo-Sture Skagerstam, professor i fysikk NTNU

Bo-Sture Skagerstam

Foto: Lars Skjønberg / NRK

Hans Krokan får støtte fra Bo-Sture Skagerstam, professor i fysikk ved NTNU. Etter å ha sett TV-innslaget med kvantemedisiner Thomas Aksnes sier han rett ut at dette er ren tullprat!

- Aksnes' utlegning om cellenes frekvenser og evnen til elektromagnetisk helbredelse ved hjelp av kvantemedisin er bare et sammensurium av begreper som ender i noe dunkelt, sier professor Skagerstam.

Ungt område

Thomas Aksnes understreker at kvantemedisin er et ungt område som det skal forskes mer på i årene som kommer. Han ser for seg et samarbeid på tvers av faggrenser for å få mer kunnskap om dette området.

Thomas Aksnes er fagansvarlig i Helse1

Thomas Aksnes

Foto: Thomas Aksnes/Helse1

- Når det er sagt, vil jeg framheve at det er gjort en god del forskning på kvantemedisin og grunnleggende bioresonans, men som man ikke har lykkes å publisere i de mest ansette medisinske journalene. Derfor er de studiene som er gjort innenfor kvantemedisin feid til side av en del medisinere, sier Aksnes.

Fritt fram

Det er mangelen på vitenskapelig dokumentasjon av både celleteorien og behandlingsmetoden som gjør kvantemedisinen så omtridt.

Likevel er det her i Norge fritt fram for hvem som helst å starte en alternativ kvanteklinikk gjennom firmaet Helse1 og Scio Norge som Thomas Aksnes er fagansvarlig for.