NRK Meny
Normal

Minister i storm

Det blåste storm rundt Olje- og energiminster Terje Riis-Johansen da han steg inn i NTNUs vindtunnel i dag. Men han holdt seg på beina, og kom fra det kun med bustete hår.

Olje- og energiminister Riis-Johansen
Foto: Andreas Skeide / NRK

Statsråden besøkte NTNU og SINTEF i forbindelse med de nyopprettede Forskningssentrene for Miljøvennlig Energi (FME). Fire av de åtte nyopprettede sentrene ligger i Trondheim, og Riis-Johansen i dag fikk vite mer om hvordan arbeidet er tenkt gjennomført.

CO2, sol og vind

Det skal brukes oppimot to milliarder kroner på denne sentersatsingen, som skal vare i åtte år. For Trondheimsmiljøet står CO2-håndtering sentralt. I tillegg skal det satses enda mer på forskning innenfor sol, vind og biomasse .

Frisyren er som før


- Dette gikk da bra, sa Riis-Johansen da han steg ut av vindtunnelen og tilføyde: -og frisyren er ikke noe bedre enn den pleier å være.

Studentene skal hjelpe ministeren

I fjor ble NTNU kåret som den beste teknologiutdanningen innen bærekraftig utvikling i Europa, og nå ønsker ministeren å benytte seg av dette. Under besøket ble det opprettet en tankesmie blant studentene som skal være være involvert i forskningen ved FME’ene.