Mett av matbilder

Glor du for mye på bilder av biff og bearnés, ender du opp med å nyte middagen mindre, mener forskere.

Biff med pasta og laks

Synet av biff gjør at man mister noe av smaksopplevelsen av kjøttmat, men forskningen sier ikke noe om hvorvidt man faktisk spiser mindre av maten man har sett mye på.

Foto: Kim Holthe/www.matprat.no

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Forskning.no byline» i nytt vindu

Peanøtter

Forskerne testa smaksopplevelsen av peanøtter etter at deltagerne hadde sett på andre salte saker.

Foto: Colourbox

Her kommer altså et vitenskapelig slag i trynet for overivrige lesere av matblogger: Ser du på tilstrekkelig mange foto av deilig mat, smaker det ikke like godt når du faktisk setter tenna i godsakene, ifølge en pressemelding fra Brigham Young University.

Les hele saken hos forskning.no.

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)