Mett av matbilder

Glor du for mye på bilder av biff og bearnés, ender du opp med å nyte middagen mindre, mener forskere.

Biff med pasta og laks

Synet av biff gjør at man mister noe av smaksopplevelsen av kjøttmat, men forskningen sier ikke noe om hvorvidt man faktisk spiser mindre av maten man har sett mye på.

Foto: Kim Holthe/www.matprat.no

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Forskning.no byline» i nytt vindu

Peanøtter

Forskerne testa smaksopplevelsen av peanøtter etter at deltagerne hadde sett på andre salte saker.

Foto: Colourbox

Her kommer altså et vitenskapelig slag i trynet for overivrige lesere av matblogger: Ser du på tilstrekkelig mange foto av deilig mat, smaker det ikke like godt når du faktisk setter tenna i godsakene, ifølge en pressemelding fra Brigham Young University.

Les hele saken hos forskning.no.

Mange frykter døden, og noen mener det snart er mulig å unngå den. Forskere jobber på spreng for å finne en kur mot aldring. I mellomtiden gjør folk ekstreme ting for å redde seg selv, noen går så langt at de fryser seg ned i håp om et nytt liv. Programleder er Solveig Hareide. (1:5)
Roboter og kunstig intelligens vil med stor sannsynlighet overta jobben din i løpet av de nærmeste tiårene. Men hva så? Trenger vi egentlig å jobbe hvis maskinene gjør arbeidet bedre og raskere enn oss? (4:4)
Vi elsker skjermene våre. De får oppmerksomhet selv når vi skal dele gode stunder med våre nærmeste. Det kan skape problemer for barnas utvikling, men dersom fremtidens teknologi i stedet spiller på lag med menneskets kropp og hode finnes det håp. (3:4)