Med sprayboks på grillen

«Ikke gjør dette hjemme» slår to fluer i en smekk, og griller en sprayboks - innendørs.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Å grille innendørs er i utgangspunktet en dårlig idé. Å grille en sprayboks er i utgangspunktet en like dårlig idé. Så hva gjør Per Olav og Rune i «Ikke gjør dette hjemme»?

De griller selvfølgelig en sprayboks innendørs.

Grilla godlukt

Høy temperatur og enda høyere smell har gått som en rød tråd gjennom «Ikke gjør dette hjemme». Du har fått se eksploderende primusboks og hjemmebrentsapparat, fyrverkeri i stua, bomber av diverse sort og kokekunst av det uortodokse slaget.

Ukas program er intet unntak. Grilleseansen starter med tilberedning av noe så tradisjonelt som koteletter før Per Olav bestemmer seg for å øke innsatsen noe.

En luftfrisker er i utgangspunktet en rimelig harmløs greie, men bare når den får operere i temperaturer under 50 grader celsius. Spraybokser er som kjent ikke spesielt glade i varme, noe varselmerkingen som sier «ekstremt brannfarlig» understreker.

Gjenopplev det eksploderende hjemmebrentsapparatet her:

Programlederne viser seg som ekte temperaturkjennere, resonnerer seg kjapt og korrekt frem til at grillen nok er betydelig varmere enn 50 grader, og legger boksen på glørne.

Det kan vel ikke sies å være noen gedigen spoiler hvis vi avslører at sprayboksen smeller. Men et high speed-kamera kan gjøre den minste eksplosjon til en visuell nytelse, og denne eksplosjonen er ikke blant de minste.

Eksposjonen kan nytes - i sin helhet og gjentatte ganger - øverst i saken.

Så du hvordan det gikk da gutte tilberedte hermetikkboksmat rett på ovnen? Hvis ikke kan du se det igjen her:

Bakepulver vs. plumbo

Torsdagens episode av «Ikke gjør dette hjemme» byr på langt mer enn uvettig grilling. Du kan finne ut hva som smeller best av en bakepulverbombe og en plumbobombe, du får se om det er mulig å få kaffe rett fra springen, og du kan se vhordan tran med kullsyre fungerer.

I tillegg finner du ut hvor mye vann et baderom i tredje etasje tåler og du får svar på et av livets store spørsmål - kan et vaffeljern koke ris?

Og husk for all del - dette er ting du ikke skal gjøre hjemme.

Se Ikke gjør dette hjemme på NRK1, torsdag kl. 19:45.

Se «Ikke gjør dette hjemme» episode 1 her

Se «Ikke gjør dette hjemme» episode 2 her

Mens du venter - her er zalo i oppvaskmaskina-klippet: