Hopp til innhold

Med mus på menyen

Oksefrosk og mus demonstrerer naturens gang på tydeligst mulig måte.

Frosk og mus

Det kan se ut som om musa har innsett at slaget er tapt.

Foto: Science Photo Library / Barcroft Media / Bulls /Science Photo Library / Barcroft

Mange har vel filosofert over hvordan utgangen på livet kommer til å bli, og samtidig håpa på et udramatisk farvel med verden når den tid kommer.

Goodbye cruel world

Å titte sørgmodig ut av kjeften på en gigantisk afrikansk oksefrosk er sannsynligvis langt nede på ønskelista for de fleste av oss. Men det ble altså skjebnen til denne musa.

Det resignerte blikket kan tyde på at gnageren har slått seg til ro med sin egen skjebne, den hadde sannsynligvis fint lite å stille opp med da det over to kilo tunge amfibiedyret gikk i nærkamp.

Den afrikanske oksefrosken ligger lenge i skjul og venter på potensiell mat. Når den får øye på noe som ser fristende ut, er den i stand til å hoppe tre og en halv meter for å fange byttet.

Populært kjæledyr

Gigantfrosken lever i det sentrale og sørlige Afrika der den spiser stort sett alt den kommer over. På tross av sitt agressive lynne og utrivelige oppsyn er den et populært kjæledyr verden over. Særlig i Tyskland, skal vi tro Wikipedia.

Eiere kaller den gjerne for Pixie-frog, som betyr nissefrosk på norsk. Dette er nok ikke på grunn av dens fysiske atributter, men heller fordi den lyder det latinske navnet er Pyxicephalus adspersus.

Musa på bildet vet vi lite om, men den fikk i alle fall en slags posthum kjendisstatus. Selv om det sannsynligvis ikke er noe plaster på det som må ha vært et svært sår.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.