Mammografi kan redde yngre kvinner

I Norge brystkreft-screenes kvinner fra 50 til 69 år. En ny studie tyder på at flere kan reddes ved å senke aldersgrensen.

pupp, mammografi

- I sin biologiske natur er brystkreften som rammer yngre kvinner mer aggressiv, mens den hos eldre kvinner er tregere, sier ekspert.

Foto: Heidi Fjørtoft Klokk / NRK

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Forskning.no byline» i nytt vindu

De fleste som døde av brystkreft i en gruppe på litt over 600 kvinner, var yngre kvinner som ikke hadde vært til brystkreft-screening.

Les hele artikkelen hos forskning.no.

Mange frykter døden, og noen mener det snart er mulig å unngå den. Forskere jobber på spreng for å finne en kur mot aldring. I mellomtiden gjør folk ekstreme ting for å redde seg selv, noen går så langt at de fryser seg ned i håp om et nytt liv. Programleder er Solveig Hareide. (1:5)
Roboter og kunstig intelligens vil med stor sannsynlighet overta jobben din i løpet av de nærmeste tiårene. Men hva så? Trenger vi egentlig å jobbe hvis maskinene gjør arbeidet bedre og raskere enn oss? (4:4)
Vi elsker skjermene våre. De får oppmerksomhet selv når vi skal dele gode stunder med våre nærmeste. Det kan skape problemer for barnas utvikling, men dersom fremtidens teknologi i stedet spiller på lag med menneskets kropp og hode finnes det håp. (3:4)