Mammografi kan redde yngre kvinner

I Norge brystkreft-screenes kvinner fra 50 til 69 år. En ny studie tyder på at flere kan reddes ved å senke aldersgrensen.

pupp, mammografi

- I sin biologiske natur er brystkreften som rammer yngre kvinner mer aggressiv, mens den hos eldre kvinner er tregere, sier ekspert.

Foto: Heidi Fjørtoft Klokk / NRK

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Forskning.no byline» i nytt vindu

De fleste som døde av brystkreft i en gruppe på litt over 600 kvinner, var yngre kvinner som ikke hadde vært til brystkreft-screening.

Les hele artikkelen hos forskning.no.

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)