Hun snakker med de døde

Linda Thorstensen på Kongsberg ser helt vanlig ut, men driver en ganske uvanlig geskjeft. Hun kaller seg medium og påstår hun har kontakt med de døde.

Linda Thorstensen er medium og klarsynt.
Foto: Lars Skjønberg/NRK / NRK

Hun er klarsynt, og kan tilby både healing både med og uten engler. Dessuten holder hun meditasjonskvelder med guiding der hun viderebringer budskap fra universet til kveldens deltakere.

Se: 7. sans møter et medium

Norgesmester i klarsyn

Linda Thorstensen ble i 2008 kåret til Norges mest klarsynte person, og hjemme på Kongsberg har hun etablert sitt eget spirituelle senter Englehjørnet.

Selv om dette ikke hverdagskost for de fleste av oss, snakker hun om sine ekstraordinære evner med en avslappet ro, som om dette er den naturligste ting i verden.

Talerør for døde

Aller best liker hun å jobbe som medium. Da er hun broen mellom den spirituelle verdenen og vår virkelighet. Via Linda kan de som ønsker det få kontakt med avvdøde venner og slektninger, eller andre som sto dem nær.

Klarsynte Linda Thorstensen og programleder Hanne Kari Fossum
Foto: Lars Skjønberg / NRK

Testen: Kvinnen på bildet

Linda Thorstensen tester sin overnaturlige evner i serien 7.sans i Scrödingers katt NRK1 torsdag kl.19.30. Programleder Hanne Kari Fossum har tatt med seg et gammelt svart-hvitt foto av en kvinne i en lys bomullskjole.

Hvem er kvinnen på bildet? Hvilken tilknytning har hun til Hanne Kari? Og har hun et budskap til henne?

Dyktig menneskekjenner

Asbjørn Dyrendal

Asbjørn Dyrendal er skeptisk.

Foto: Arnfinn Pettersen

- Jeg tror dette først og fremst er et samspill mellom klient og medium, sier Asbjørn Dyrendal religionshistoriker ved NTNU og redaktør av bladet Skespis.

Han tror dette handler mere om psykososiale prosesser, enn virkelig kontakt med døde.

- Linda Thorstensen er særdels flink med emosjonsspråket, antar Dyrendal. Hun er dyktig til å lese responser hos andre, og til å tolke hvilken type menneske hun snakker med.

Linda Thorstensen ble kåret til Norges mest klarsynte i 2008

Linda Thorstensen med bind for øynene for å unngå å lese kroppsspråket.

Foto: Lars Skjønberg / NRK

Jeg tror at hun raskt registrerer ansiktsuttrykk, kroppsråk m.m. det som ofte kalles cold reading, sier Asbjørn Dyrendal.

De døde på direkten i NRK P1 radio

I Kveldsåpent NRK P1 torsdag kl.20.07 møter du Linda Thorstensen på direkten. Hun stiller som medium, svarer på spørsmål fra lytterne og tar kontakt med de døde.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Schrödingers katt NRK1 tor. kl.19.30

Kveldsåpent NRK P1 tor. kl.20.07