Lagde kunst av sjelden måne

Da månen var på sitt største på tjue år, benyttet et team på 16 personer den for å lage en rekke spektakulære bilder.

Lyskuler under supermånen

Dette lysmaleriet under supermånen kalles for 'de fire måner'.

Foto: Jamie Wardley / Barcroft Media / Bulls

– Jeg ville utnytte supermåne-hendelsen. Det var det nærmeste månen skulle komme jorden noensinne, og det var en god mulighet for å lage en enorm sandtegning, sier kunstner Jamie Wardley som sto i spissen for kunststuntet til den britiske avisa Daily Mail.

Det var 20. mars i år at månen var en supermåne, og dermed var på sitt største på tyve år.

Kunstner Jamie Wardley dro til Cayton Bay som ligger i Nord-Yorkshire sammen med 15 hjelpere for å forevige supermånen ved hjelp av teknikken lysmaling.

– Vi viste vi måtte være raske. Så fort lavvannet kom inn til stranda igjen ville arbeidet vårt bli borte, og vi ville miste sjansen vår for alltid, sier Jamie Wardley til avisa.

For å lysmale slik Wardley og hans team har gjort, må omgivelsene være mørke, og fotokameraet må stilles inn på lang lukkertid, helst over et sekund. Lysmalingen kan gjøres ved å bevege kameraet, eller å stille kameraet på et stativ og bevege lyskilden mens eksponeringen gjøres.

Lysfontener

Wardley og teamet hans på femten personer lagte blant annet lysfontener.

Foto: Jamie Wardley / Barcroft Media / Bulls

– Fang øyeblikkene

– Først brukte vi en time på å tegne i sanda. Så brukte vi lommelykter og flammelykter for å skape lyseffektene i en prosess som kalles for lysmaling, sier Jamie Wardley til avisa.

En form som går igjen i bildene, er geometriske former. På et av bildene lagde teamet lysfontener, som også kan minne om edderkopper. På alle bildene skimtes stranda, berg og supermånen i tillegg til de iøyenfallende lysstrekene.

Jamie Wardley er en sand- og isfigurskulptør. På sin egen blogg Sandsculptureice omtaler han seansen og publiserer totalt 16 av bilder av lysmaleriene under supermånen.Han brukte flere uker på å perfeksjonere teknikken, før månen viste seg på sitt største i mars.

– Disse bildene handler om å verdsette øyeblikkene. Tiden er det mest dyrebare som vi kan dele og gi til hverandre, derfor må vi nyte den, skriver Wardley i blogginnlegget.

Lysmaling

Lysmaling under supermånen

Foto: Jamie Wardley / Barcroft Media / Bulls