NRK Meny
Normal

Kjemper for raskere klimaendringer

Video nsps_upload_2009_12_14_18_56_21_1457.jpg


Københavns mest upopulære klimajournalist er reporteren i tv-programmet Ja til et varmere Norge . Mens resten av verden kjemper for å få størst mulig kutt i CO2 – utslippene, går tv-programmet motsatt vei. Deres mål er å øke utslippene av klimagasser, for å fremskynde klimaendringene.

Leter etter skjult agenda

Dette står å lese på Facebook-sidene til tv-programmet:

- Målet om to graders oppvarming av jorden er for lite. Temperaturen her i Norge må opp mye mer skal det bli behagelig å bo her året rundt. Vi er på plass med vårt nyhetsteam i København for å sørge for at forhandlingene går Norges vei.

Varme i solseng

Klimatoppmøtets upopulære journalist

Foto: Liv-Mari Granum

I følge tv-programmet er Norges egentlige mål i København å forsøke og fremforhandle en avtale som vil gi størst mulig temperaturøkning her hjemme. I sin første sending omtaler de Statoil, som de ser på som en støttespiller i kampen for økt temperatur. Selskapet pekes ut som Norges mest klimavennlige selskap.

- Vi gratulerer Statoil med ny kontrakt for oljeutvinning i Irak. En viktig seier for framtidig norsk velferd. Selskapet fortsetter sitt beundringsverdige arbeid for et varmere Norge.

Slik omtaler tv-programmet selv sin første sending.

Se flere videoer fra «Ja til et varmere Norge»:

1. Statoil tok kaka
2. Norges rolle som hallik
3. Danmark under havet
4. Stoltenberg ble overrumplet
5. Kuldelobbyister smører journalister
6. Utvidet badesesong

«Ja til et varmere Norge» skal ha daglige sendinger fra København. Du kan se dem på NRKs klimasider , eller følg tv-programmet på facebook: Ja til et varmere Norge