Ipad 3 i mars?

Wall Street Journals teknoblogg hevder å ha sikre kilder på at lanseringa av Apples nye nettbrett bare er noen uker unna.

APPLE-SAMSUNG/AUSTRALIA Visitors look Apple iPad 2 tablets in Seoul

Får Ipad 2 sin avløser allerede om noen uker? Svaret er 'ja', hvis vi skal tro på ryktene.

Foto: JO YONG-HAK / Reuters

I mars er det nøyaktig ett år siden Apples foreløpig nyeste Ipad-variant ble lansert.

Skal vi tro på Wall Street Journals kredible teknoblogg All Things Digital vil Ipad 2 bli avløst etter 12 måneder som nettbrettflaggskip.

Første uka i mars

All Things Digital støtter seg på anonyme kilder, men dette er en blogg som har spådd riktig flere ganger før.

De skriver at Apple vil lansere den nye Ipaden på et arrangement i San Fransisco - vanlig prosedyre, med andre ord.

Lanseringa vil ifølge ryktene finne sted den første uka i mars, og All Things Digital spår at det nye nettbrettet vil havne i butikkene rundt ei uke etter.

Ny skjerm

Ryktene rundt Apples nye Ipad har gått lenge, og teknonettsteder har - på varierende grunnlag - synsa og gjetta i det vide og brede om den nye Ipadens spesifikasjoner.

All Things Digital tror den kommer til å ha samme formfaktor som forgjengeren, men ha en kjappere prosessor.

I tillegg blir grafikken forbedra, både gjennom et bedre grafikkort og en ny skjerm - tipsene går på at den vil ha en 2048x1536 Retina-skjerm.

Retina betyr netthinne, og har fått det navnet av Apple fordi skjermen skal ha en oppløsning som skal sørge for den største detaljrikdommen det menneskelige øyet klarer å oppfatte på 30 centimeters avstand.

Ipad 2s?

Mobile Entertainment skriver at Apple nå er i ferd med å velge ut hvilke applikasjoner som på best mulig vis kan demonstrere den nye skjermens egenskaper.

RepairLabs har fått tak i et bilde som visstnok skal vise skallet til den nye Ipaden. Ut i fra dette trekker de konklusjonen om at den nye varianten kommer med et bedre batteri, og et nytt kamera.

New York Times spekulerer i om det nye produktet vil kalles Ipad 3, eller om Apple velger en lignende løsning som de gjorde med sin siste smarttelefon og lager en Ipad 2s.

Apple er kontakta for å kommentere ryktene av flere av disse nettstedene, og svaret er som det alltid har vært: "Vi kommenterer ikke rykter".