Innvandrere sliter med norsk kost

De spiser for mye fet mat og usunne karbohydrater. Risikoen for alvorlig sykdom øker hos innvandrere fra Sør-Asia, fordi de etablerer et usunt kosthold i Norge.

Kjøp av søtsaker i forbindelse med Eid ul fitr.

Tilgang på statusmat er større i Norge enn hva innvandrere er vant med fra hjemlandet. Bildet viser butikken Yaadgar Sweets i Oslo under id-feiring.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Det viser nye analyser i en oppsummering fra forskere ved Universitetet i Oslo.

Nærmere 100 vitenskapelige artikler fra Norge og andre europeiske land inngår i metastudien, som er publisert i tidsskriftet Food & Nutrition Research.

Endringene fører til økt risiko for overvekt, fedme og diabetes 2. Disse er igjen veletablerte risikofaktorer for hjerte- og karsykdom.

Les hele saken på forskning.no

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)