NRK Meny
Normal

Ingen overraskelser fra Apple

Steve Jobs kom med flere nyheter på dagens pressekonferanse, men leverte ingen store bomber.

Apple Music

En syltynn Steve Jobs presenterte i dag Apples nye tjenste iCloud.

Foto: Paul Sakuma / Ap

Apple bekreftet på forhånd at de ville presentere nye versjoner av operativsystemene til Mac og Iphone. Men det knyttet seg størst spenning til selskapets nye tjeneste iCloud. På forhånd var det mange spekulasjoner rundt tjenesten, men i dag kom endelig svaret.

Det var toppsjefen selv, den sykemeldte Steve Jobs, som sto for presentasjonen av kveldens mest etterlengtede produkt. Men det hadde lite innvirkning på Apples aksjekurs som falt 1,1 prosent mandag.

Knytter alt sammen

Enkelte har ment at iCloud ville være Apples nye musikktjeneste som skal ta opp kampen mot Amazon og Google, men svaret var noe mer omfattende.

iCloud er Apples nye verktøy for å binde informasjon man har liggende på forskjellige steder sammen. Tar du et bilde med mobilen, vil dette automatisk deles på din iPad, Mac, eller andre produkter du har knyttet sammen.

Ikke gratis

Tjenesten lagrer det du har av dokumenter, applikasjoner og mediefiler i en "sky". Dermed skal oversikten, tilgjengeligheten og backup-mulighetene også bli mye bedre.

Brukere av iTunes vil også gå mot en enklere fremtid ved bruk av denne teknologien. Medieinnholdet på iTunes synkroniseres automatisk til "skyen", slik at musikk, video eller lydbøker vil være å finne på alle enheter samtidig.

Selv om iCloud vil være gratis, er ikke musikktjenesten iTunes Match det samme og vil koste 25 dollar i året

iCloud skal ta over for tjenesten Mobile Me, som Jobs referte til som - Ikke vårt stolteste øyeblikk.