Ikke ute etter verdensherredømme

Alle ”vet” at al Qaida vil gjøre hele verden muslimsk. Men gruppas egne sitater peker mot at de ekstreme islamistene er mer opptatt av selvforsvar enn verdensislamisering.

Twin Towers i New York

Twin Towers i New York 11. september 2001.

Foto: Wikimedia Commons
Journalist

Al Qaida er ingen koseklubb. Men forskere fra Center for Strategic Communication ved Arizona State University mener likevel at den allmenne oppfatningen av gruppa er en smule feil.

Les hele saken på forskning.no

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)