Hopp til innhold

Ikke lag mat på denne måten hjemme

Se hva som skjer når man tilbereder hermetisk mat - uten å ta maten ut av boksen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Er du lei av kasserollen som tidkrevende mellomledd? Fått nok av søl når du heller hermetikkboksmaten i stekepanna?

Dette kan unektelig høres ut som klassiske innsalg for et eller annet tulleprodukt på TV-shop. Rune og Per Olav i «Ikke gjør dette hjemme» har uansett tatt ansvar, og viser deg som svarer «ja» på disse spørsmålene hva alternativet ditt er.

Søl med high speed

Ikke gjør dette hjemme - hermetikk

Med fare for å ødelegge spenninga - sånn så taket ut etter at opplysningskokkene hadde gjort sitt.

Foto: NRK

Opplegget: To uåpna hermetikkbokser - en med spaghetti og en med lapskaus - settes direkte på komfyren. Spørsmålet: Hva skjer?

Boksene inneholder ingen advarsler om at dette ikke er en smart måte å gjøre ting på, så med litt godvilje kan man si at dette er folkeopplysning av den gode gamle sorten.

Hvordan det går kan du se i klippet over. Dette er det - som alt annet i programmet - ikke lurt å gjøre hjemme. En av grunnene er at det blir mye søl. En annen grunn er at du sannsynligvis ikke har high speed-kamera hjemme - det har nemlig «Ikke gjør det hjemme»-gutta.

Mer uortodoks kokkelering - her ser du hvor allsidig ei brusmaskin kan være:

I forrige uke losa Rune og Per Olav deg trygt gjennom bombesprenging , innendørs fyrverkeri og propaneksplosjoner.

Se første episode av «Ikke gjør dette hjemme» her

På torsdag kan du blant annet se farene med hjemmebrentapparat, uortodoks lammegrilling, tekoking i brødrister og hjemmesnekra bomber.

Som vanlig gjort hjemme - så du skal slippe.

Se Ikke gjør dette hjemme på NRK1 - torsdag 19:45. Mens du venter kan du kose deg med kunstgjødselbomba fra forrige gang.