I kveld starter Memo-skolen

Fem deltakere som alle strever med å huske selv de mest opplagte ting, skal gjennom Memoskolen i Shrödingers katt trene opp hukommelsen til et nivå de før bare kunne drømme om.

Elever på memoskolen

Deltakerne er straks klare til dyst.

Foto: NRK

I kveld starter Schrödingers katt Memoskolen. Her møter du fem deltakere som alle har problemer med å huske. Det er Oddbjørn By , norgesmester i hukommelse som skal lære dem kunsten å skjerpe hjernen. Oddbjørn By bruker ulike teknikker for å huske, den han kaller Reiseruta er selve ryggraden i Memoskolen. Men det er også mulig å lære seg hvilken ukedag datoene de par siste hundre åra har falt på !

Blir satt på prøve

Å lære navnene på alle verdens land og hovedsteder, eller å sitere bukkerittet i Peer Gynt på rams kan virke som en uoverkommelig oppgave for den som strever med dårlig hukommelse. Men det er nettopp to av utfordringene deltakerene i Memoskolen har fått. Om de greier å løse de krevende oppgavene får du se i fjerde og siste del av Memoskolen i Schrödingers katt 28.november 2008

Klisterhjerne

I kveldens program møter du også servitøren som kan huske opptil 16 bestillinger uten å notere, og Egil Drillo Olsen som har klisterhjerne på geografi og tall. Vi tester om han husker høyden på noen av verdens fjelltopper. Du møter også May-Britt Moser, en av verden fremste eksperter på hjerneforsikng.