Hvor store skip kan man bygge?

Da Titanic gikk til bunns i 1912, var det verdens største skip; i dag er det største skipet nesten dobbelt så langt. Men hvor store skip kan vi egentlig bygge?

Triple-E tankeren er verdens største skip.

Skip kan i dag være enorme. Men er det en øvre grense for hvor store de kan bli, spør en leser. Emma Mærsk (bildet) er verdens største skip.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Forskning.no byline» i nytt vindu

Titanic stevnet ut fra Southampton og satte kursen mot New York 10. april 1912, med 2000 personer om bord. Det var 269 meter langt og 28 meter bredt.

Skipet støtte på et isfjell utenfor Newfoundland og gikk ned i det iskalde sjøvannet. Bare hver tredje passasjer overlevde.

Forliset satte imidlertid ikke noen stopper for redernes forsøk på å bygge større og større skip. I dag, hundre år etter at det legendariske passasjerskipet gikk til bunns, heter det største skipet på havet Emma Mærsk og er fra Danmark. Det er nesten 400 meter langt og vel 50 meter bredt.

Det virker som om skipene hele tiden blir større og større. Men hvor stort kan et skip egentlig bli? Det er spørsmålet Forskning.no har fått fra skipsentusiasten Anders Weber.

Les saken hos forskning.no

.