Hopp til innhold

Hvem er smartest i landet her?

Seks smartinger kjemper om den gjeve tittelen «Norges mest komplette hjerne». Dette er deltakerne.

Hjernekamp-deltakerne

Årets hjernekjempere, fra venstre: Johan Kaos, Elise Haugerud, Maxim Devereux, Jonas Krogh Læret, Axel Borge og Linda G. Opheim.

Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK

Hvem er flinkest til å huske ansikter, eller flekkene på ei ku for den saks skyld? Hvem klarer best å orientere seg på en fotballbane med bind for øynene, eller droppe et egg fra flere meters høyde uten at det knuser? Og hvem mestrer å løse en logisk oppgave mens kroppen skjelver av frykt?

Det er bare noen av oppgavene årets Hjernekamp-deltakere skal konkurrere om på Stokkøya i Trøndelag, før deltakeren med den mest komplette hjernen kåres.


Created by InfoDispatcher

Johan Kaos (28)

Johan er fra Stavanger, studerer filmvitenskap i Lillehammer, men bor på Grünerløkka i Oslo. For de fleste er han nok best kjent som regissør og produsent av filmen "Pornopung". På fritida kjører han longboard og motorsykkel, i tillegg til å anmelde spill for VGTV.


Created by InfoDispatcher

Elise Haugerud (33)

Elise jobber som mattelærer i Skien, og bor i nabokommunen Porsgrunn. I timene hennes er det ikke sjeldent hun drar fram rekvisitter som terninger eller Kvikk Lunsj for at elevene lettere skal forstå mattefaget. Men når hun har fri er det lettere underholdning som er tingen.


Created by InfoDispatcher

Maxim Devereaux (38)

Maxim er opprinnelig fra England, men bor i Oslo hvor han jobber som datakonsulent. 38-åringen er internasjonal mester i sjakk, og er samboer med Norges beste kvinnelige sjakkspiller, Sheila Barth Zahl.

Created by InfoDispatcher

Jonas Krogh Læret (25)

"What are you, a rocket scientist?" synger Shania Twain i sangen "That Don't Impress Me Much". Jonas er en av de som kan svare ja på spørsmålet, for 25-åringen er nyutdanna luft- og romfartsingeniør. Etter å ha studert flere år i Tyskland, Nederland og Frankrike mestrer han flere språk, og jobber på si som filomversetter. Men hovedjobben er luft- og romfartsingeniør i Kongsberg Gruppen.


Created by InfoDispatcher

Axel Borge (42)

Axel er fra Oslo, hvor han jobber som leder for en utviklingsavdeling i et IT-selskap. Men på kvelden byttes formelle jobbklær ut med blomstrere t-skjorter, gitar og rockesminke.


Created by InfoDispatcher

Linda G. Opheim (37)

Linda er opprinnelig fra Ål i Hallingdal, men bor i Kristiansand. Der jobber hun ved Universitetet i Agder, mens hun tar en doktorgrad i matematikkdidaktikk. Målet er undersøke hva som fungerer med dagens matteundervisning, og hva som ikke gjør det. Hun er også over snittet glad i klassisk barnelitteratur.

Hjernekamp sendes på NRK1, torsdager kl. 19.45. Se episodene når du vil i nett-tv.